Meghosszabbították az élelmiszeripar támogatására kiírt pályázat határidejét

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 08. 11:37

Meghosszabbították az élelmiszeripari ágazat támogatására kiírt pályázat határidejét, így az első körben a kérelmeket ez év február 25. és április 25. között küldhetik be az érintettek elektronikus úton – közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

polc2

A tájékoztatás szerint a “Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” címmel megjelent pályázatot, azért módosították, hogy a gazdálkodóknak elegendő idejük legyen előkészíteni a pályázati dokumentumokat.

A Vidékfejlesztési Program (VP) keretében tavaly december 28-án megjelent pályázati felhívással a kormány olyan fejlesztések támogatására nyújt lehetőséget, melyek összhangban vannak Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiájával, valamint az egyes szakágazati stratégiákkal.

A célok elérése érdekében döntött a Miniszterelnökség a 151 milliárd forint keretösszegű felhívás módosítása mellett.

A szaktárca a beérkezett észrevételek felülvizsgálatát követően értelmezést segítő pontosításokat, egyszerűsítéseket végzett a felhívás szövegében.

Többek között meghatározta a monitoring adatszolgáltatás részét képző adatokat; a foglalkoztatotti létszám növelésére pedig új értékelési rendszert, valamint a felhívás mellékletébe üzleti tervet dolgozott ki – olvasható a tájékoztatásban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink