Meghívó az MVI és a NAV közös konferenciájára
Újra közös konferenciát szervez a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága, amelynek keretei között május 29-én az érdeklődő vendéglátósok választ kaphatnak gyakorlati problémáikat érintő kérdéseikre.
A tervezett programban szereplő témákat az ipartestület által fontosnak tartott problémákhoz igazították, így a rendezvény bizonyára sokak számára nyújt lényeges információkat. A NAV-os kollégák a jogszabályi helyzetről, az új adókörnyezetről is tájékoztatást adnak.
A konferencia időpontja május 29. (szerda) 10.00 óra, helye Budapest, Dózsa György út 128–132. B. épület, Konferenciaterem.
A program a következő lesz:
10.00–10.10 Megnyitó
10.10–11.00 Az általános forgalmi adót érintő aktualitások
Előadó: Dr. Lambertus József (osztályvezető),
NAV KI Pest megyei Tájékoztatási Osztály
Téma: A bankkártyás, valamint a készpénzes fizetés során adott borravaló kezelése. A felszolgálási díj feltüntetésével, valamint borravaló pénztárgépi és analitikus nyilvántartásával kapcsolatos szabályok. A vállalkozás által üzleti partner felé nyújtható kedvezmények szabályai.
11.00–11.10 Szünet
11.20–11.50 Jövedéki termékek kiskereskedelme a vendéglátóipari tevékenység keretében
Előadó: Bakos Lajos (főosztályvezető, pénzügyőr alezredes)
NAV PMAVIG Jövedéki Főosztály
Téma: A forgalmazható jövedéki termékek köre. A jövedéki termékkel végzett kiskereskedelem fogalma és a tevékenység végzésének hatósági feltételei. A jövedéki termékek beszerzésére, készletezésére, értékesítésére vonatkozó szabályok. A levált vagy sérült zárjegyekkel és a jövedéki termékekkel kapcsolatos ellenőrzési gyakorlat.
11.50–12.30 A helyszíni ellenőrzések során feltárt hiányosságok a vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások esetében
Előadó: Kuhn Tünde (főosztályvezető)
NAV PMAVIG Operatív Főosztály
Téma: A foglalkoztatással kapcsolatos fontosabb tényállási elemek és jogkövetkezmények. A felszolgálási díjjal kapcsolatos járulékszabályok. Az online pénztárgép üzemeltetésével és az éttermi rendszerekkel kapcsolatos szabályok. A borravaló bevételként történő kezelése, valamint adó és járulék kérdése.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A jelentkezéshez regisztráció szükséges – az [email protected] e-mail címen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hagyományos alapanyagok, ősi tudás, új ízek: METRO-dödölle a Gourmet Fesztiválon
Étel és közösség – ősidők óta kéz a kézben járnak:…
Tovább olvasom >Jól teljesítettek tavaly a McDonald’s-ok Magyarországon
A magyarországi McDonald’s éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765…
Tovább olvasom >Összefogás a szakma jövőjéért
Miután decemberben lezárult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Felsőfokú Vendéglátó Oktatásért…
Tovább olvasom >