Megháromszorozza kapacitását a McDonald's beszállítója

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 10. 14:00

Háromszorosára bővíti kapacitását a bábolnai székhelyű OSI Food Solutions Hungary Kft. A minőségi továbbfeldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó vállalkozás 6,5 milliárd forintos éves árbevételének 92 százaléka exportból származik. A mennyiségi értékesítés közel 90 százaléka a McDonald’s európai hálózata számára történik, a kkv hazánk mellett összesen 15 ország éttermeibe szállít Bábolnán gyártott csirkehúsos termékeket.

Közel 23 éves sikertörténet új szakaszához érkezett el a bábolnai vállalkozás: a csirke-feldolgozó háromszorosára növeli gyártókapacitását. Az 5,5 milliárd forintos beruházás során az OSI Food Solutions Hungary Kft. egy új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, hűtőházat hoz létre a készáru tárolására, illetve modern szennyvíz-előkezelőbe is invesztál. A 2012-ben elkészülő új létesítménynek köszönhetően a korábbi 7 000 tonnás termelőkapacitás évi 15 000 tonnával bővül, így a bábolnai cég összesen 22 000 tonna csirkehúsos terméket tud majd gyártani évente. Nem csupán kapacitásbővítés és új termékek gyártása a cél, hanem új munkahelyek teremtése is: a jelenlegi 95 fő mellett további 30-60 alkalmazottal számol a vállalkozás.

A cég kapacitásbővítő projektje már az ezredfordulón elkezdődött: a 2001. évi jelentős befektetésnek köszönhetően 2004-től a baromfihúsos termékekre koncentrált, így export részesedése a korábbi 15-20 százalékos arányról 90 százalékosra nőtt. „A mostani kapacitásbővítéssel az a célunk, hogy még tovább erősítsük piaci pozíciónkat a közép-kelet-európai régióban. Az új beruházás megvalósulását követően a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékeket is Bábolnán gyártjuk majd.”- mondta Erdélyi György, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.


A hazai vállalat mennyiségi értékesítése jelenleg közel 90 százalékban a McDonald’s részére történik; a két cég együttműködése régre nyúlik vissza. Az OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald’s-nak, és a Kft. jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást a hazai étteremláncnak. „A McDonald’s beszállítóinak rendkívül szigorú minőségbiztosítási követelményeknek kell megfelelniük. Csak úgy valósulhat meg egy ilyen hosszú távú együttműködés, ha a nagy mennyiséget, állandóan magas minőségen tudja szolgáltatni a vállalkozás. Az OSI magyar leányvállalata 23 éve képes erre. Nekünk sokat jelent, hogy egy hazai kkv nőtte ki magát nemzetközi beszállítónkká.” – mondta Papp Zoltán, a McDonald’s Magyarország beszerzési vezetője.

A cég komoly szakmai sikereket is magáénak tudhat: a gyorsétterem-lánc „Az év beszállítója” (2001), a „Legmagasabb szintű élelmiszerbiztonság” (2002) és a „Legelkötelezettebb beszállító” díjjakkal tüntette ki a bábolnai vállalkozást.

Kapcsolódó cikkeink