Megérett rá az idő!
Tőlünk nyugatra a séfek csúcsteljesítményei között tartják számon a tűz-látta desszertkülönlegességeket; bár a gyümölcsgrillezés 3-4 évvel ezelőtti óriási divathulláma nem ismétlődött meg, idén nyáron, ha kisebb zajjal is, de visszaszivárogtak a nyárson vagy rácson sült zöldségek az étlapokra. Reméljük, most már jó időre meg is maradnak ott – nemcsak azért, mert a grillezés során karamellizálódó, édesebbé, pikánsabbá, ropogósabbá váló érett gyümölcsök ízükben is különlegesek, de számos egészségtrendhez is tökéletesen illeszkednek. (Nem mintha nem kedvelnénk a flambírozást, de hát az mégiscsak sok cukorral és alkohollal jár!) A gyümölcs nem marad nyers, a parázs kellemes ízt is kölcsönöz neki, és még vitamintartalmáról sem kell lemondani. A grillezett gyümölcsök zöldséges saláták összetevőiként is jól használhatók (csak egy kreatív példa: a gyümölcs gazpacho az uborkán és a hagymán túl grillezett őszibarackot és szilvát tartalmaz), de a „közhelyes” étlapokon is sokkal jobban mutat, ha a sonka mellett a dinnyéről, a fagylalt mellett meg bármilyen gyümölcsről azt írhatjuk, hogy grillrácson sültek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >