Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 07. 10:45

Megbírságoltak egy cseh hotelt Ostrava városában, amiért nem fogadott orosz turistákat. A tulajdonos a Krím félsziget márciusi megszállása után döntött úgy, hogy bojkottálja az orosz állampolgárokat.

szallszobaAz ukrán felmenőkkel is rendelkező Tomás Krcmárt, a Brioni Boutique hotel tulajdonosát a hatóságok a maximumra, 50 ezer koronára (mintegy 560 ezer forintra) bírságolták, amiért nem fogadott orosz turistákat, valamint 49 orosz sportolót el is küldött szállodájából.

Miután lépése vihart kavart a közösségi portálokon, Krcmár “enyhített a szigoron”, és befogadta azokat az oroszokat, akik azt mondták, hogy nem támogatják a Krím bekebelezését. Ezzel együtt a szálloda vendégeinek mintegy 10-15 százalékát veszítette el a “tilalom” bevezetése nyomán.

A cseh kereskedelmi felügyelet szerint Krcmár “botrányosan” megszegte a cseh törvényeket, amikor hátrányosan megkülönböztette egy ország állampolgárait.

A hatóságok döntése után a hotel visszavonta a kifogásolt intézkedést, és megnyitotta kapuit az orosz turisták előtt.

A statisztikák szerint mintegy 282 ezer orosz turista látogatott Csehországba 2014 első felében, ami 7 százalékos visszaesést jelent a 2013 második feléhez képest. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink