Mártogatási világrekorddal ünnepelt az Oreo

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 02. 10. 10:24

A Mondelēz International január 30-án egy élő, webes konferencia keretében felállította „A legtöbb, egyszerre kekszet mártogató ember” Guinness világrekordját. A sikeres kísérletet azért szervezte a világ kedvenc kekszét gyártó és forgalmazó vállalat, hogy megünnepelje az Oreo 2019-es rekord értékesítését, amely átlépte immár a 3 milliárd dollárt. A rekordkísérletben a Mondelēz International 5066 dolgozója vett részt, a világ 32 országában, 55 helyszínen.

– Hihetetlenül büszkék vagyunk az Oreo márka sikerére. Rekord értékesítésünket egy világrekorddal kívántuk megünnepelni a Mondelēz Internationalnél – mondta Dirk Van de Put, a Mondelēz International elnök-vezérigazgatója (képünkön). – További növekedést és további rekordokat remélünk a jövőben is.

Évente körülbelül 34 milliárd Oreo kekszet vásárolnak a fogyasztók, s naponta 92 millió fogy a termékből világszerte. A márka 2015-ben debütált Magyarországon. Az utóbbi években játékos és színes termékváltozatokkal bővült a portfólió. A forgalmazó Mondelēz Hungária tavaly másfél millió keksz ingyenes kiosztásával ismertette meg a fogyasztókat az új ízvariánsokkal. //

Kapcsolódó cikkeink