Októberben újra kinyit a Jégbüfé

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 01. 10:40

Nem messze korábbi helyétől hamarosan megnyílik az új Jégbüfé, egy kissé modernebb környezetben, de a régi cukrászpultokkal és gépekkel – írja a Magyar Idők.

jegbufe

A legendás cukrászda az ötvenes évek óta szolgálta a vendégeket a Ferenciek tere 10 alatt, amíg egy hónappal ezelőtt a Párizsi Udvar felújítása miatt be nem zárt. A Magyar Idők információi szerint októberben újra kinyit, a Ferenciek teréről három percre, a Petőfi Sándor utca legelején, a valamikori BÁV Zálogháznak helyet adó üzletben.
.
Az új Jégbüfébe az üzletvezetők a réginek a hangulatát csempésznék be. A valamivel kisebb új üzlethelyiség nagyobb részét a folyosó teszi majd ki, de egy kávézót és egy úgynevezett VIP-szekciót is elkülönítenek benne.

A tervek szerint a falról több ponton visszaköszön majd Bruno Bourel francia fotográfus Jégbüfé-sorozata, mellette négy nyelven a képekhez írott szöveggel. Fekete-fehér, analóg módon készülő felvételeket a rendszerváltás óta készít a művész a büfé látogatóiról és rögzíti Budapest pillanatait. Bruno Bourel kezdetben kívülről fotózta a kirakat üvege mögötti jeleneteket: a kávéját tejszínhab-bajusza alatt elmotyogó öregúr ábrándos portréja talán a leghíresebb darabja sorozatának. A kép címe Tejszínhab, Parti Nagy Lajos pedig Szájglóriaként emlegeti a fotó mellé fűzött leírásában. Úgy tudjuk, ez a kép nem hiányzik majd az új büféből, de várhatóan a kirakat előtt elsuhanó elegáns hölgy képe is a falon lesz, ahogyan a régi helyet díszítő, sütit majszolgató hölgyek koszorúja is illusztrálja majd az új büfét. (magyaridok.hu)

Kapcsolódó cikkeink