Már százezren jelentkeztek az új Agrárkamarába

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 14. 12:15

Győrffy Balázs, az Agrárkamara megbízott elnöke kedden a Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes keretek között gratulált a százezredik regisztrálónak, Balogh Anita őstermelőnek, aki a Bács-Kiskun megyei Helvécián található családi gazdaságukban gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozik.

Győrffy Balázs egyúttal bejelentette, hogy az e-mail címmel regisztrálók november 15-től ingyenesen kézhez kapják az Agrárkamara újonnan indított elektronikus szolgáltatását, a hetente frissülő KAMARAI PIACFIGYELŐT, amely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci híreit, adatait gyűjti össze a gazdák számára.

Az agrárkamarai törvény kötelező tagságot ír elő a hazai agrártermelői, élelmiszeripari és agráripari szektor valamennyi szereplője számára az új, egységes agrár köztestületben. A tagságra kötelezetteknek 2012. november 30-ig kell bejelentkezniük a nyilvántartásba, és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os hozzájárulást. Ennek a 2 feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy felkerüljenek a választói névjegyzékre, és részt vehessenek a jövő februári kamarai választásokon, és aktívan részt vállaljanak az új agrárkamara jövőjének alakításában.

A regisztráció a Magyar Agrárkamara honlapján (www.agrarkamara.hu) működő online felületen történik. Technikai segítségért a Magyar Agrárkamara mintegy 200 vidéki irodájához, illetve az országos falugazdász hálózathoz lehet fordulni. A vidéki irodák listája és elérhetősége megtalálható az umvp.agrarkamara.hu oldalon. A kamara egy külön telefonos és e-mailes ügyfélszolgálattal is segíti a regisztrációt (0680/911-078 – ingyenesen hívható telefonszám, és [email protected] e-mail).

Kapcsolódó cikkeink