Ázsiába költözteti robottechnológiával működő üzemeit az Adidas

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 13. 11:07

Az Adidas bezárja Németországban és az Egyesült Államokban a legmodernebb robottechnológiával termelő üzemeit, amelyeket a növekvő távol-keleti bérek és szállítási költségek kiváltása mellett eredetileg azért hozott létre, hogy a legnagyobb felvevőpiacaihoz közel, rugalmasan tudjon alkalmazkodni a célközönség gyorsan változó igényeihez – olvasható az origo-n.  A mostani bejelentés szerint az üzemek Ázsiában “gazdaságosabban és rugalmasabban” működhetnek majd.

Az Adidas “Speedfactory” robotüzeme a bajorországi Ansbach városban 2016-ban, az amerikai pedig Atlanta közelében 2017-ben kezdte meg a termelést. Az üzemek 2020 áprilisáig fejezik be a termelést.

Martin Shankland, az Adidas globális üzemviteli igazgatója szerint az üzemeknek köszönhetően a cég “széleskörű innovatív termelési tapasztalatokra” tett szert, amelyeket beszállítói hálózatának a bevonásával “sokkal rugalmasabban és gazdaságosabban” hasznosíthat.
Az Adidas beszállítói hálózata több mint egymillió alkalmazottat foglalkoztat szerte Ázsiában, elsősorban Kínában és Vietnamban.


Az Adidas folytatja az együttműködést a két robotüzemet működtető német Oechsler vállalattal. (origo)

Kapcsolódó cikkeink