Mák bisztró

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 17. 08:00

Jól kitalált étterem a legendás Lou Lou helyén nyílt Mák bisztró, minden elemében átgondolt, kemény profizmust sugárzó, mégis hajlamosak vagyunk hinni a Mák – ugyancsak hozzáértők által kreált – kommunikációjának, miszerint fesztelen, „ellazulós” élményt nyújt a klasszikus szolgáltatói attitűd helyett.A vendéglátásba évek óta készülő tulajdonosnak volt türelme kivárni a pillanatot (értsd: a megfelelő szakácsot, marketingest, belsőépítészt egy időben, egy helyen), amikor magas színvonalon nyithatott üzletet, tudatosan választott célcsoportnak. Az enteriőr és a gasztronómia koncepcióját párhuzamosan fejlesztették, méghozzá egy trendkutató közreműködésével.

Mák Bistro

Mák Bistro

Étterme stíluselemeiben a fine dining minden nélkülözhetetlen elemét fellelhetjük, amit a csúcsgasztronómia élvezői ma mantraként sorolnak: friss alapanyagok, szezonnak megfelelő, napról napra változó választék, kreatív konyhaművészet, klasszikus receptek 21. századi iskolázásban – tankönyvet lehetne írni mindezek alapján.

A (jó értelemben) megszállott séf Magyarország csúcséttermeiben fejlesztette tudását, az ezekben gyűjtött pénzt pedig sztázsolásba „fektette” egy három Michelin-csillagos spanyol étteremben. A nem csak nevében bisztrós Mákban szabad kezet kapott, konyhájának ízvilágát alapvetően magyarosként határozza meg, némi baszk és keleties beütéssel.

Budapest V., Vigyázó Ferenc utca 4.
Konyhafőnök: Huszár Krisztián • Tervező: Fónagy Dóra

Kapcsolódó cikkeink