Május 31-ig kell bevallani az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 22. 11:50

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t. Ez az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettség.

bolt-polc

A közlemény tájékoztat arról is, hogy már elérhető a Nébih honlapján az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete.

Fontos változás – hívja fel a figyelmet a tájékoztatás -, hogy az elsősorban végső fogyasztó számára értékesítő, mikrovállalkozás vagy kistermelő (bármely ágazatban) az idei bevallási időszaktól kezdődően választhat, hogy bevallási és fizetési kötelezettségének a 20 ezer forint átalányösszeggel vagy tételes bevallással kíván-e eleget tenni.

A felügyeleti díj megfizetését két egyenlő részletben kell teljesíteni. Az első részletet – a díj 50 százalékát – július 31-éig, míg a másodikat 2015. január 31-éig kell átutalni a Nébih számlájára.

A bevallás elkészítéséhez szükséges regisztrációról, meghatalmazásról, illetve magáról a bevallás elkészítéséről részletes tájékoztatók olvashatók a Nébih honlapján.

A tavalyi tapasztalatok alapján a hivatal arra kéri ügyfeleit, hogy bevallásuk megtételét ne halasszák az utolsó pillanatra – tartalmazza a közlemény. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink