Majdnem 50 százalékra nő a BDPST részesedése a Waberer’s Nyrt.-ben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 15. 10:24

Részvényvásárlással 49,64 százalékra nő a BDPST Csoport részesedése a Waberer’s International Nyrt.-ben – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Wáberer György megválik a teljes, tulajdonában álló részesedésétől a Waberer’s Internationalben

Az adásvételi szerződés alapján a BDPST Group 95 százalékos tulajdonában álló Merkport Zrt. vásárolhatja meg a Wáberer György tulajdonába tartozó HIGH YIELD Vagyonkezelő Zrt. 22,88 százaléknyi Waberer’s-részesedését. Ezzel a BDPST Csoport tovább növeli befolyását a logisztikai vállalatban, a Waberer’s volt vezetője, Wáberer György pedig megválik a teljes, tulajdonában álló részesedésétől a Waberer’s Internationalben.

A részvénycsomag 4 048 476 darab, egyenként 0,35 euró (körülbelül 135 forint) értékű törzsrészvényből áll.
A megállapodás a szabályozási engedélyek megszerzését követően lép hatályba, így a tranzakció csak a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően zárulhat.

A BDPST az MTI-nek küldött keddi közleményében kiemelte, hogy a részvényvásárlással a Waberer’s fejlesztheti a legkorszerűbb logisztikai technológiákra építő üzleti modelljét, növelve piaci a részesedését belföldön és külföldön. A BDPST jelentős növekedési lehetőséget lát a logisztikai társaságban, és már régóta kereste a lehetőséget, hogy belépjen erre a területre – indokolták a tranzakciót. Hozzátették, hogy a BDPST meghatározó akar lenni minden belföldi iparágban és szolgáltatói területen, amely hozzájárul a magyar gazdaság megújulásához.

A változás a közlemény szerint a Waberer’s operatív működését nem érinti. „Piaci részesedése, gépjárműállománya és szakembergárdája egyaránt kiváló alapokat kínál a Waberer’s Csoportnak ahhoz, hogy a logisztikai szektorban az elkövetkező évtizedet meghatározó változások élére álljon Európában” – idézi a BDPST közleménye Tiborcz Istvánt, a csoport tulajdonosát.

Wáberer György, aki tagja a Waberer’s International igazgatóságának, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a menedzsment munkájának eredményeként a cég új pályára állt, nyereséges és tőzsdei bemutatkozása óta először osztalékot is fizet részvényeseinek. Hozzátette, hogy a részvényesek bizalmából kapott feladatát teljesítette, és olyan ponton válik meg részesedésétől, amikor a vállalat kilátásai jók.

 

Kapcsolódó cikkeink