Magyarország a konferenciák világában

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 06. 27. 08:00

A Magyar Kongresszusi Iroda (HCB) által közzétett (2005-öt összesítő) adatok alapján Magyarország 117 eseménnyel a 23. helyen szerepel a nemzetközi szervezetek által rendezett kongresszusokat illetően, s ezzel a világ hasonló rendezvényeinek tortájából 1,31 százalékban részesedik. A városok rangsorában valamivel jobban állunk, Budapest 96 nemzetközi kongresszussal a 12. helyen végzett, ami 1,07 százalékos világpiaci részesedést jelent.
Még kedvezőbb képet fest rólunk a Meetings & Incentive Travel – szintén a HCB jóvoltából olvasható – 2006-os felmérése, mely a legnagyobb brit incentive és konferenciaszervező irodák által külföldre szervezett csoportok célállomásait és az ott töltött vendégéjszakákat térképezte fel. Az ez alapján összeállított listán hazánk és fővárosunk is a legjobb tíz közé került.
A rövid távú célállomások között Magyarország a tizedik helyen végzett a csoportok számát, és nyolcadikon a vendégéjszakák számát tekintve. Budapest a városok ranglistáján az ötödik helyet foglalja el, a vendégéjszakák számát alapul véve pedig hetedik.

Kapcsolódó cikkeink