Magyar vállalat megvásárlásával erősíti piaci jelenlétét a Lindström

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 05. 11:00

A Lindström textilipari vállalat felvásárolta a beltéri szennyfogó szőnyegek bérbeadásával foglalkozó Talp-Alj Kft-t. Az akvizíció tovább gyorsítja a nemzetközi cég növekedését a magyar piacon.

LindstromA finn gyökerekkel rendelkező, nemzetközi Lindström vállalat felvásárolta a budapesti Talp-Alj Kft-t, amely beltéri szennyfogó szőnyegek bérbeadásával foglalkozik. Az akvizíció – amely magában foglalja a magyar cég teljes munkaerő-állományát és eszközeit – 2015 decemberében zárult. A 2008-ban alapított Talp-Alj Kft az ország egyik vezető beltéri szennyfogó szőnyegeket bérbeadó cége, 180 millió forintot meghaladó árbevétellel 2015-ben.

„Nagyon örülök annak, hogy a Talp-Alj a Lindström vállalat része lett. 2001-óta foglalkozunk szőnyegek bárbeadásával Magyarországon, a Talp-Alj szolgáltatása kiegészíti az eddigi szolgáltatási palettát. Az akvizíció hozzájárul ahhoz, hogy tovább erősítsük piaci pozíciónkat” – mondta el Keresztesi Béla, a Lindström Hungary ügyvezető igazgatója.

A Lindström 1994-ben lépett be a magyar piacra és ma piacvezető a munkaruházat és szőnyegszolgáltatások területén. Egyéni védőeszköz szolgáltatásaival pedig egyedüli szereplő a magyar piacon. A vállalat 200 munkavállalót foglalkoztat három telephelyén, Budapesten, Székesfehérváron és Törökszentmiklóson.

Növekvő kereslet a professzionális textilipari szolgálatásokra

A Lindström jelenleg több mint 16 ezer ügyfelet szolgál ki Magyarországon, a társaság növekedése folyamatos, az éves árbevétel-növekedés meghaladja a 10-12 százalékot. “Működésünk elmúlt húsz éve alatt azt tapasztaltuk, hogy a vásárlók egyre tudatosabban keresik a professzionális textilipari szolgáltatásokat, így a következő évekre is erős piaci növekedéssel számolunk” – mondta el Keresztesi Béla.

A Lindström bérszőnyeg-szolgáltatásainknak köszönhetően az ügyfelek tisztán tudják tartani létesítményeiket, csökkentve a takarításra fordított időt és költséget. Mivel a szőnyegek hatékonyan akadályozzák meg a nedvesség és a szennyeződés bejutását, nagymértékben hozzájárulnak a biztonság növeléséhez, mert megelőzik az elcsúszást. A bérszőnyeg-szolgáltatás magában foglalja a szőnyeget, annak karbantartását és környezetbarát megsemmisítését.

“A fenntarthatóság nagyon fontos számunkra. A bérszőnyeg-szolgáltatás egy felelős választás, mert összes, már nem használható szőnyegünket újrahasznosítjuk vagy környezetbarát módon semmisítjük meg.” – mondta el Keresztesi.

A Lindström Csoport 24 országban kínál munkaruházati termékeket Európában és Ázsiában, bérszőnyegei pedig 16 országban több mint egymillió négyzetmétert borítanak be. A vállalatcsoport éves árbevétele 2014-ben 301 millió euro volt.

Kapcsolódó cikkeink