Magyar Sommelier Bajnokság 2020 Tatán és Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 26. 11:25

A Magyar Sommelier Szövetség február 29-én szombaton, Tatán tarja meg ez évi országos versenyének elődöntőjét, Tata Város Önkormányzata, a Neszmélyi borvidék és a Hotel Gottwald támogatásával. A rangos szakmai megmérettetésen olyan szakemberek vehetnek részt, akik a vendéglátás és az italkereskedelem területén dolgoznak, illetve munkakörükbe tartozik a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek birtoklása.

A verseny fővédnöke Dr. Nagy István Agrárminiszter.
A verseny főtámogatója a Törley Pezsgőmanufaktúra.
A versenyzők a szakmai zsűri, valamint a nagyszámú érdeklődő közönség előtt adnak számot képességeikről és tudásukról. Közülük a legjobb eredményt elérők kerülnek be a másnapi döntőbe.
Az elődöntőn a délelőtti írásbeli és borfelismerési feladatmegoldások után az érdeklődő közönség és sajtó munkatársai előtt 13:30 órától vörösbort dekantálnak és megfelelő ételt ajánlanak hozzá, majd öt falatkát kóstolnak, hogy azokból megfelelő indoklással kiválasszák azt a kettőt, amelyek a leginkább párosíthatók az e célra odakészített és megkóstolt két borhoz.
Részletes információk a szövetség honlapján  olvashatók:

http://sommelierhungary.hu/bajnoksagok.php

Nevezési határidő: február 20.

A verseny helyszínén bemutatkoznak és kóstoltatják boraikat a neszmélyi borvidék borászatai.

A döntő március 1-én, vasárnap 13:00 órától a Gundel Erzsébet Királyné báltermében kerül megrendezésre, ahol a neszmélyi-, kunsági -, szekszárdi – és egri borvidék borászatai valamint a Törley Pezsgőmanufaktúra mutatják be tételeiket.
A győztes viselheti a Magyarország Sommelier Bajnoka 2020 címet.

Kapcsolódó cikkeink