Magyar induló is versenyzett a világ legjobb „külföldi japán” séf címéért
Miután szeptemberben Európa legjobb „külföldi japán” séfje lett Kurkó Zsolt, szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.
Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.
Elmondta: tizenhat éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként – jegyezte meg.
A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.
A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Olyan kevés a gyerek, hogy csecsemőpelenka helyett felnőttpelenkát kezdett gyártani a cég
Az Oji Holdings, egy japán pelenkagyártó vállalat, stratégiai lépéseket tesz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >