Magyar étteremfranchise Európában

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 08. 26. 18:33

A Budapesten már öt éve működő Makery étterem külföldön terjeszkedik. A csináld-magad-helyben koncepcióval működő vendéglátóhely fran­chise formában építi hálózatát, mégpedig a piac sajátosságait felmérve nem a hazai piacon: Európa nagyvárosaiban keresnek magyar gyökerű vállalkozókat partnernek.

A projekt másfél éve indult az MFB csoport 2 millió eurós támogatásával; a lánc első két külföldi egysége a napokban nyílt meg Bécsben és Pozsonyban, és a tervek szerint még az idén két további Makery étterem kezdi meg működését. A terjeszkedés tehát folytatódik – a hírek szerint a közeljövőben meghódítani kívánt városok Milánó, Barcelona, Athén, Brüsszel, Berlin és Stockholm.

A Makery a csináld-magad éttermek azon csoportjába tartozik, ahol a vendégek konyhakész formában kapják meg az elkészítéshez szükséges hozzávalókat, a főzés minden folyamatát maguk végzik. Itt az asztalokba indukciós főzőlapok vannak építve, az ételek elkészítésének lépésein pedig tableteken futó videó alkalmazás vezet végig. A rendszer nemcsak családok, baráti társaságok szórakozását szolgálja, de jó módszere a céges csapatépítésnek is.

A hálózat budapesti egysége a járvány időszaka alatt sem zárt be: a Makery Delivery projekt keretében – építve többek között a meal kitek erősödő világtrendjére – a megrendelők otthonába vitték el az alapanyagokat. //

Kapcsolódó cikkeink