Magyar és orosz szállodavásárlások Kelet-Ausztriában

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 16. 11:47

Kelet-Ausztriában Lackenhof am Ötscher egykor kedvelt sportközpont volt. Ám az 1990-es évek óta lefelé csúszott. Ma azonban ismét jókedv uralkodik a kisvárosban, nem utolsósorban a külföldi befektetőknek köszönhetően.

Az ott  található 15 hotel közül ugyanis 11 már külföldiek tulajdonában van. Az ORF osztrák tévé szerint hét szálloda magyar befektetőké, három pedig oroszoké. Olga Kühhas fehérorosz üzletasszony már három orosz befektetőt hozott Lackenhofba. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem oligarchákról van szó, hanem a középosztályhoz tartozó oroszokról, akik a pénzüket nehezen keresik meg és biztos helybe akarják befektetni. Az egyetlen, ottani négycsillagos hotelt például már megvásárolta egy orosz, aki 400 ezer eurót invesztált az ingatlanba.

Lackenhof nincs messze Bécstől és mindig elég hó található ott. A síterület nem nagy ugyan, de két-három napi szabadságra megfelelő, és bővíthető. Az üdülőhelyre már megérkeztek az első orosz vendégek. Kühhas hangsúlyozta, hogy nem kiárusítani akarja a területet, hanem inkább befektetőket hoz a térségbe. Hozzátette: elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése.

A fehérorosz üzletasszony hangsúlyozza, hogy nem oligarchák telepednek meg Ausztriában, hanem önálló céggel rendelkező vállalkozók, akiknek egy része nem talált megfelelő invesztíciós lehetőséget az országban. Kühhas szerint a fő cél az, hogy wellness szolgáltatásokkal bővítsék Lackenhofot, hogy a vendégek rossz idő esetén is felkeressék a régiót.   (ORF – Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink