Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Hétforrás Zrt. vezérigazgatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 21. 11:18

Áder János köztársasági elnök megbízásából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 20-a, az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Mersich Mátyásnak. A Hétforrás Zrt. vezérigazgatója a hazai szövetkezeti kereskedelem átalakításában, a privatizációs koncepció kidolgozásában, valamint a tulajdonossá váló szövetkezeti kis- és nagykereskedelem egymáshoz kapcsolódásában vállalt munkájával érdemelte ki az elismerést.

Mersich Matyas

Mersich Mátyás szakmai pályafutása Vas megye kereskedelméhez kötődik, első munkahelye – 1973. szeptember 11. napjától – a Kisalföld FÜSZÉRT Vállalat szombathelyi raktára volt, ahol áru összeállítóként, később raktárosként, főraktárosként, raktárház igazgató helyettesként majd raktárház igazgatóként dolgozott.

A Hétforrás Részvénytársaság 1992. január 1-én alakult meg a győri székhelyű Kisalföld FÜSZÉRT Vállalat szombathelyi raktárházának privatizációja során, s vált önálló gazdasági társasággá. Mersich Mátyás a Hétforrás Zrt. megalakulásától a mai napig a vállalkozás vezérigazgatója.

Mersich Mátyás a folyamatos piacépítés elkötelezett híve, amely hozzájárult ahhoz, hogy a részvénytársaságot határozott és dinamikusnak mondható piaci magatartás jellemzi, ami a befektetésekben és a fejlesztésekben is megnyilvánul.

A vezérigazgató a kezdetektől fogva kezdeményező szerepet vállalt az országos COOP üzletlánc építésében és fejlesztésében is. Jelentős szerepe van abban, hogy a COOP ma már az egyik legnagyobb hazai tőkével működő kereskedelmi társulás, amely helytáll a multinacionális cégekkel vívott versenyben.

Kapcsolódó cikkeink