Magnum csak fenntartható forrásból

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 14. 09:07

Az Unilever vállalta, hogy 2015-re a Magnum jégkrémekhez felhasznált kakaót csak és kizárólag az Esőerdő Szövetség által hitelesített (Rainforest Alliance CertifiedTM) farmokról szerzi be. Így a Magnum lesz az első jégkrém a világon, amely 100%-ban fenntartható forrásból származó kakaóból készül.

A Magnum és az Esőerdő Szövetség 2011 óta tartó sikeres együttműködésének következő lépcsőfoka az a vállalás, mely szerint 2015-ig a Magnum jégkrémekhez felhasznált kakaót 100 százalékban fenntartható forrásból szerzi be a termékeket gyártó Unilever. A nagyszabású cél elérés érdekében első lépésként 2012 végéig valamennyi Magnum finomság előállításához szükséges kakaó 60%-ához fenntartható forrásokból jut hozzá a vállalat. Ez a vállalás azt jelenti, hogy a nyersanyagok költséghatékony előállítása során arra is odafigyelnek, hogy megóvják a természetes környezetet, valamint fejlesszék a helyi közösségek lakókörnyezetét. A kezdeményezésnek köszönhetően 2015-re a Magnum közel 40 000 mezőgazdasági termelő megélhetését támogatja. Az Unilevernél a kakaó a teljes mezőgazdasági nyersanyag beszerzés 4%-át teszi ki, és napjainkban a Magnum esetében 35 000 tonna mennyiségű kakaót használnak fel a jégkrémek előállításához.

A vállalás érinti a hazánkban működő veszprémi Algida gyárat is, mely az elmúlt évek során Európa egyik legmodernebb jégkrémgyárává nőtte ki magát. Az 1992 óta működő üzemben olyan közkedvelt jégkrémek készülnek, mint Magnum, a Carte d’Or vagy a Cornetto. A Magyarországon forgalmazott Algida jégkrémek 70-75%-a a veszprémi gyárban készül, míg az itt előállított jégkrémek 92 %-át Nyugat-Európába exportálják.

A Magnum vállalása csak egyike azon hosszú távú terveknek, melyeket az Unilever 2011-ben fogalmazott meg Fenntarthatósági Tervében. Az új személetre és három pillérre épülő, globális fenntarthatósági terv részeként az Unilever a fogyasztókkal együtt, apró lépésekkel, közös erővel tesz a fenntartható mindennapokért. Az Unilever az alapanyagok előállításától egészen a csomagolás hulladékká válásáig a termék életének minden szakaszában felelősséget vállal. A multinacionális vállalat egyik legfontosabb célja, hogy mezőgazdasági nyersanyagainak 100 százalékát fenntartható forrásból szerezze be. Ezt a célt egy közel 10 éven át tartó folyamat eredményeképpen lépésről-lépésre éri el.

Kapcsolódó cikkeink