Magazin: Társkeresés felsőfokon… nem csak az üzleti siker fontos!

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 19. 12:58

A menedzserek életében talán a társkeresés az egyik legnehezebb probléma. Elfoglaltak, nincs idejük magukra, és arra sem, hogy megfelelő párt találjanak. Hiába a jólét, sokszor csak az irodában tudják, hogyan kell a kollégákra odafigyelni vezetőként, azt viszont nem, hogyan kell viselkedni egy első randin felnőttként. Pedig tinédzserként hozzátartozott a mindennapokhoz… Új rovatunkat azért indítjuk útjára, mert az üzleti információk mellett a magánéleti aspektust is fontosnak találjuk a siker hosszú távú megtartásához.

Beke Irina_opt

Beke Irina

A sorozat szerzője Beke Irina, a First Class társkereső tulajdonosa, aki több mint 12 éve segít az üzletembereknek és üzletasszonyoknak megtalálni a társukat. Korábban maga is felsővezetőként dolgozott multinacionális cégnél. Az ott elsajátított fejvadászmódszereket alakította át a társkeresés világára. Eseteiből szemezgetve általános érvényű tanulságokkal igyekszik szolgálni. Lássuk az elsőt!

„Az egyik férfi ügyfelem, Zoltán (46 éves, felső vezető) a segítségemet kérte. Annak ellenére, hogy szerinte nagyon jól sikerült az első két személyes találkozás Mónikával (35 éves, gazdasági szakember), Mónika nem szeretne vele többet találkozni. Szeretné megérteni, mi történt, mert nagyon vonzónak és szimpatikusnak találja Mónikát, úgy érzi, mindent megtalált benne, amit keres egy igazi társban.

Elmondása alapján az első találkozás egy étteremben történt, ahol sok vidámság mellett nagyon jól érezték magukat, és mivel a férfi számára nagyon fontos a sport, meghívta Mónikát squashmeccsre. Ez is jól sikerült szerinte, de sajnos Mónika elutasította a harmadik randit.

Felhívtam Mónikát, aki megerősítette, hogy jól érezte magát az első randevún, és szívesen ment el a másodikra. Örült, hogy, együtt sportolhatnak, mivel ő is egy sportos nő. Tetszett neki Zoltán alakja, sportossága. Szívesen játszott vele egy meccset, amelyet Zoltán megnyert. Mónika kicsit elfáradt az első meccs után, és úgy érezte, hogy beszélgetne, ismerkedne inkább Zoltánnal. Ezt finomon próbálta jelezni, de Zoltán nem vette a lapot, inkább rábeszélte egy második, majd egy harmadik meccsre, amelyeket szintén megnyert. Mónika ezután hazasietett, és úgy döntött, hogy nem szeretné tovább folytatni Zoltánnal való ismerkedését.

Bár egyszerűnek tűnik az eset, de érdemes kielemezni, mivel meglepően sokat tudnánk tanulni az ellenkező nemről és saját magunkról.

A First Class Professzionális Társkereső Irodánál tanácsadói tevékenységem során azt tapasztalom, hogy a nők hosszú távú társ kiválasztásában olyan férfiakat részesítenek előnyben, akik sikeresek, határozottak, magabiztosak, jó humorérzékkel bírnak, és magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Mónika is ilyen típusú férfit keresett magának, és úgy tűnt, hogy Zoltánban meg is találja. Zoltán sikeres volt a munkájában, határozott, magabiztos, jó humora volt, viszont más emberek igényei, jelzései iránt nem igazán fogékony.

Az érzékenység hiánya elriasztotta Mónikát attól, hogy tovább folytassa az ismerkedést. Úgy érezte, hogy Zoltán nem figyel rá, saját magával, külsejével, sikereivel van elfoglalva. Zoltán nem vette figyelembe azt, hogy a nők a hosszú távú társkiválasztási stratégiájukban elsősorban nem a férfi külsejére figyelnek, hanem inkább a személyiségét tartják fontosnak – az érzékenységét a női igények iránt.

De nem csak Zoltán hibázott azzal, hogy Mónikát sporttársként vagy vetélytársként közelítette meg, akit az eredményeivel, győzelmeivel meg kell győznie arról, hogy ő a legesélyesebb az „Igazi Társ” cím elnyerésére. Mónika is elkövette azt a hibát, hogy Zoltántól olyan női érzékenységet várt el, amelyre általában a férfiak nincsenek „beprogramozva”. Mónikának nem kellett volna belemennie a második és a harmadik meccsbe, egyenesen el kellett volna mondania, hogy már nem szeretne játszani, inkább beszélgetne, és a következő alkalommal játszana újra. Ki kellett volna emelnie, hogy le van nyűgözve Zoltán sportosságától, de jó humorérzékétől is – ezért aztán nagyon szívesen beszélgetne, nevetne vele.

A férfiak általában rettegnek a túl érzékeny nőktől, mert tudják, hogy soha nem tudnak nekik megfelelni, és mindig valamit elrontanak a nem kellő érzékenységükkel. Ugyanakkor nagyon tudják értékelni az olyan nőket, akik egyenesen, nyitottan tudják kommunikálni az igényeiket a férfi felé.”

Kapcsolódó cikkeink