Magazin: Magyar bronzérem az ifjúsági szakács vb-n
Idén először Magyarország adott otthont a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságnak. A párizsi székhelyű Chaine Des Rotisseurs a világ legrégibb, legnívósabb és legnagyobb gasztronómiai egyesülete, amely a Bocuse d’Or szakácsversenyhez hasonlóan rendez világbajnokságot az ifjú szakácstehetségek fejlődésének elősegítésére és nemzetközi megmérettetésére – ezeken már többször értek el nagyon jó eredményeket magyar versenyzők. Ilyen volt például Kovács Lázár is, aki az 1997-es vb harmadik helyezettje volt, és aki most a verseny technikai lebonyolításáról gondoskodott.
A vb-n résztvevő 27 év alatti szakácsok kiváló, nem egy esetben Michelin-csillagos éttermekben dolgoznak, a nemzetközi zsűri pedig válogatott, elismert gasztronómiai szakemberekből áll – közöttük most három séf is képviselte Magyarországot. Az esemény helyszíne a METRO Gasztroakadémia volt; a részvevőknek a verseny előtt ismertetett, kötelezően felhasználandó nyersanyagokból (a METRO által biztosított Black Box meglepetéskosárból) háromfogásos menüt kellett készíteniük. A kötelező alapanyagok sorát (kecsege szarvas, ördögszekér gomba, sütőtök, besztercei szilva, libamáj és fehér csokoládé) az itt bemutatkozó magyar fekete kaviár is gazdagította. Az értékelés „vakon” zajlott, azaz a a kóstolt ételek készítőjének nevét és nemzetiségét a zsűri tagjai nem ismerhették. A magyar versenyző, az Onyx szakácsa, Mede Ádáma remek harmadik helyet érte el a kanadai Christiansen Michael és a finn Virolainen Laura mögött.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >A név kötelez
Mérföldkőhöz érkezett az ország egyik vezető vendéglátóipari cégcsoportja: Semsei Gastronomy…
Tovább olvasom >