Magazin: Jakabffy László új kihívása
Akad néhány ember a szakmában, akikre mindig fokozottan figyelünk, próbáljuk nyomon követni pályafutásukat – ilyen Jakabffy László is, aki a mai magyar vendéglátás kétségkívül egyik legszínesebb egyénisége. Évtizedek óta a legmagasabb szinten képviseli azt a feladatkört, amit vendéglátás-menedzsmentnek hívnak, regnálása alatt a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma a vezetésével működő Alabárdos éttermet, és általa minden lehető módon támogatott, nagynevű szakácsok egész sora került ki keze alól. Ahol szerepet vállal, ott biztosak lehetünk, hogy minőségi gasztronómiával és profi üzleti tevékenységgel találkozhatunk.
Májusban megtudtuk, hogy már nem Esztergomban dolgozik szakmai tanácsadóként; megkérdeztük, mik az új tervei.
– Amit megtehettem a Prímás pincében, azt megtettem, és minthogy mindig a nagy kihívások érdekeltek, elfogadtam a hollókői Világörökség Nonprofit Kft. ajánlatát: a tervezéstől az étterem zökkenőmentes működéséig én fogom irányítani a hely kialakítását, tevékenységét. Egy kis gyöngyszem épül itt MASINÁS étterem és kávézó néven, ahol fine dining típusú vendéglátást szeretnék megvalósítani elérhető áron, a helyi gasztronómiai hagyományok alkalmazásával, a „termelőtől közvetlenül a konyhába” koncepció alapján. A tervek szerint októberben nyitunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >