Magazin: Jakabffy László új kihívása
Akad néhány ember a szakmában, akikre mindig fokozottan figyelünk, próbáljuk nyomon követni pályafutásukat – ilyen Jakabffy László is, aki a mai magyar vendéglátás kétségkívül egyik legszínesebb egyénisége. Évtizedek óta a legmagasabb szinten képviseli azt a feladatkört, amit vendéglátás-menedzsmentnek hívnak, regnálása alatt a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma a vezetésével működő Alabárdos éttermet, és általa minden lehető módon támogatott, nagynevű szakácsok egész sora került ki keze alól. Ahol szerepet vállal, ott biztosak lehetünk, hogy minőségi gasztronómiával és profi üzleti tevékenységgel találkozhatunk.
Májusban megtudtuk, hogy már nem Esztergomban dolgozik szakmai tanácsadóként; megkérdeztük, mik az új tervei.
– Amit megtehettem a Prímás pincében, azt megtettem, és minthogy mindig a nagy kihívások érdekeltek, elfogadtam a hollókői Világörökség Nonprofit Kft. ajánlatát: a tervezéstől az étterem zökkenőmentes működéséig én fogom irányítani a hely kialakítását, tevékenységét. Egy kis gyöngyszem épül itt MASINÁS étterem és kávézó néven, ahol fine dining típusú vendéglátást szeretnék megvalósítani elérhető áron, a helyi gasztronómiai hagyományok alkalmazásával, a „termelőtől közvetlenül a konyhába” koncepció alapján. A tervek szerint októberben nyitunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >