Magazin: Három ehető fogás 420 forintból!

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 14. 07:51

Lezárultak az ötödik Országos Köz-Étkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) elődöntői. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa célja – a hagyományos ízek megőrzése mellett – a tradicionális ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása.

A csapatoknak előételből, főételből és desszertből álló, felnőtteknek szánt 3 fogásos napi menüsort kell megtervezniük. A menühöz felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. Fontos szempont, hogy a menüsorok jellemzően helyi, hazai alapanyagok felhasználásával készüljenek, tradicionális ízeket képviseljenek, és több száz adagban is elkészíthetőek, tálalhatóak és akár kiszállíthatóak legyenek. A kiírásban megfogalmazott előírások realitásáról komoly vita van a szakmában, de a kezdeményezés pozitív hatásait nem lehet kétségbe vonni.

A selejtezők után az elődöntőkben három helyszínen, összesen 26 csapat állt tűzhely mögé. A 2016-os döntőjébe biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok jutottak be.

Kapcsolódó cikkeink