Magazin: Az új prémium borcsalád

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 17. 12:50

A Magnus a Canter Borház prémium minőségű, kiemelt borcsalád kialakulásának folyamatáról Istvándi Tamás értékesítési vezető számolt be olvasóinknak.

canter_0013_magnus juhf_opt

canter_0016_magnus olas_opt

canter_0018_magnus merl_opt

canter_0019_magnus cabe_opt

canter_0021_magnus roze_opt

A 2013-as megjelenést hosszas tervezés és szorgalmas munka előzte meg a szőlőtáblákon és a pincében. A borház indulásának évében, 2012-ben szüretelt vörösborok a legkiválóbb dörgicsei területekről származtak, erjesztésük és érlelésük során pedig különös figyelmet kaptak azzal a céllal, hogy érlelésük végeztével a Borház prémiumboraiként ízlelhető és szerethető mementói legyenek a Canter Borház megszületésének.

A Magnus borok emblematikus, több tagból álló címkéinek legérdekesebb része a hascímke közepét adó arany sáv, melyen minden palack egyedi sorszáma látható, ezáltal jelezve a borok egyediségét és megismételhetetlenségét. A fajtánként 12.000 palackos sorozat minden darabja tehát sorszámozottan kerül ki a pincéből.

A Magnus név a magnus szóból ered, jelentése nagy, kiterjedt, nagyméretű struktúra, mely remekül illik ezekre a nehéz, telt és valóban szépen strukturált fehér és vörösborokra. Heinrich Magnus 1853-as felfedezése nyomán egy fizikai jelenség is ezt a nevet viseli; szemléletes példája a labdarúgásból ismert csavart labda, mely a gólszerzés egy látványos és biztos módja. A borok kiemelkedő minősége és barátságos árazását megismerve elmondható, hogy a Magnus borok a Canter borház csavart labdái.

Kapcsolódó cikkeink