Luxushotellé változhat a belvárosi postapalota

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 17. 11:01

Luxushotelként újulhat meg a belvárosi Főposta volt épülete, amely a Petőfi Sándor utca-Városház utca-Párizsi utca által határolt tömbön található. A historizáló műemléképületet az eredeti értékek helyreállításával újítanák fel, az átalakítás részeként pedig kétszintes ráépítést és üvegtetős udvarlefedést is kapna.

Az M-Teampannon iroda tervezői által jegyzett helyreállítás során teljes egészében visszanyeri a 19. század végén született épület az architektúráját. Az épületet 2006-ban adta el a Telekom Rt. Az épület jelenlegi tulajdonosa 239 szobás szállodát tervez kialakítani a palotából.

A terv a földszinten a Párizsi utca felé étterem, a Petőfi Sándor utca felé söröző kialakításával számolna, illetve a Posta is visszabérelne helyiségeket. Az épület udvara alatt kétszintes mélygarázs létesülne, 44 férőhellyel, a posta miatt biztonsági okokból rámpás kialakítással.

Magát az udvart a földszint felett üvegtetővel fednék le, az így létrejött átrium közvetlen összeköttetésben lenne az utcával. A most bemutatott terv egyébként kompromisszumos változatnak tekinthető: a korábbi, jóval nagyobb beavatkozásokkal készült verziót a Tervtanács nem fogadta el, a sokkal finomabb átalakításokkal számoló tervet viszont a befektető utasította el – írja a hg.hu nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink