Lidl üzletekké változtak át a Plus áruházak Romániában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 22. 12:29

Lidl üzletekként nyitottak hétfő reggel a romániai Plus áruházak. A névváltás a tavaly nyélbe ütött 300 millió eurós felvásárlási üzlet utolsó lépése volt.

A Hargita Népe információi szerint a korábban beharangozott brandváltás nyomán Lidl név és logó alatt nyitották meg tegnap kapuikat Maroshévízen, Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron is a Hargita megyei Plus üzletek. Az éjszaka lebonyolított – Románia szintjén összesen 107 volt Plus üzletre kiterjedt – névcsere-akció keretében az áruházak tábláinak és bevásárlókosarainak “átkeresztelése” természetesen a polcok Plus márka jelzésű tartalmának eltüntetésével, és helyükre Lidl-termékekkel való feltöltésével is kiegészült.

A regionális kiskereskedelmi piacon agresszíven terjeszkedő német Lidl tavaly februárban vásárolta fel a szintén német Plus üzletcsoport áruházait, ám a 300 millió eurós üzlet véglegesítését csak tavaly év végén tudták lezárni.


A romániai Plus üzletek vasárnapról hétfő virradóra lezajlott megváltoztatása így lényegében már az  utolsó fázist jelentette, kiterjesztve egyben a német bolthálózat lefedettségét az ország összes megyéjére. A Lidl szeptemberig tíz új üzlet átadását tervezi – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink