Lázár : lottót és sorsjegyet is árulhassanak a dohányboltok!

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 16. 11:28

Lottót és sorsjegyet is árulhassanak a dohányboltok – javasolja a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János, aki pénteken kezdeményezte a szeptemberben elfogadott trafiktörvény módosítását.

A jogszabály szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A törvény alapján dohányboltokban dohánytermékeken kívül mást nem lehet majd kapni.

Lázár János ezen változtatna. Indoklása szerin a szerencsejáték-forgalmazás törvényi előírásainak betartása – vagyis hogy 18 éven aluliak nem vehetnek részt szerencsejátékban – az adóhatóság ellenőrzése mellett a dohányboltokban is biztosított. A trafiktörvény egyébként nemcsak a fiatalkorúak kiszolgálását tiltja, hanem azt is, hogy amíg 18 éven aluli az üzletben tartózkodik, addig bárkinek dohányterméket adjanak el.

A parlamentnek benyújtott módosító javaslatában Lázár János arra adna lehetőséget, hogy a trafikok sorsolásos játékokat – például lottót, kenót -, illetve sorsjegyeket áruljanak, valamint sportfogadásokat is lehetne ott kötni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink