Látványpalackozó Pannonhalmánál

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 07. 12:00

Látványpalackozót épít a Pannonhalmi Bencés Főapátság a szomszédos Ravazd községben, a közel 100 millió forint összköltségű fejlesztést 50 millió forinttal támogatja a Leader Program.

A  palackozóüzem gépsora akár napi 30 ezer üveg megtöltését teszi majd lehetővé. A 4 és 8 deciliteres kiszerelésű ásványvizet elsősorban szállodákban, éttermekben akarják értékesíteni – mondta Veiland László, a főapátság értékesítési és marketing igazgatója pénteken az MTI-nek.
A támogatást a ravazdi forrásvíz hasznosítására alakult kft. nyerte el a Leader Program keretében. A társaság 50 százalékos tulajdonosa a főapátság, a másik 50 százalékos tulajdonrészen a ravazdi önkormányzat, továbbá egy alapítvány és néhány vállalkozó osztozik.
A látványpalackozó számára az ásványvizet egy 106 méter mély kút biztosítja, amely a ravazdi önkormányzat tulajdona – közölte Feketéné Varga Mária polgármester. Fúrására több mint 10 millió forintot fordítottak- jegyezte meg a községvezető.
A palackozó próbaüzemét a tervek szerint jövő év elejére tervezik. Megtekintése kiegészítő  turisztikai program lehet a monostorba érkező látogatók számára. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink