Láttuk, rögzítettük, visszakerestük…

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 01. 08:36

Vásárlóként alapdolognak tartjuk, hogy egy-egy rendelésünket követjük az interneten keresztül a megadott track­ingszámok alapján, és online megkaphatjuk az információkat. Ez egyszerűnek tűnik, de akik biztosítják ezt a fajta szolgáltatást, azok tudják, a gördülékeny munkamenethez milyen fontosak azok a kamerás megoldások, melyek innovatív funkcióikkal segítenek egy-egy problémás momentum gyors tisztázásában a megfelelő képi bizonyíték feltárásával.

Polonyi Tibor üzletfejlesztési igazgató DSC Hungária Kft. www.dsc.hu/trade

Polonyi Tibor
üzletfejlesztési igazgató
DSC Hungária Kft.
www.dsc.hu/trade

A kamerás rendszerek többsége általában reaktív jellegű, azaz egy bizonyos esemény után fogják csak a képeket visszanézni, elemezni. Tény, hogy egy raktárban, logisztikai központban fontos tudni, hogy az adott áru mikor érkezett be, hol rakodták ki, melyik tárolási helyre került, onnan ki, mikor vette le és mennyi lett belőle átadva a szállítónak/megrendelőnek. Komplexnek és bonyolultnak hangozhat elsőre, hogy mindezt kamerás rendszerekkel is lehet – és kell – ellenőrizni, nem csak az adminisztrációra kell támaszkodni.

Azért az jó hír mindenkinek, hogy a szalagos magnók korszakának vége, és a kameraképek visszanézésének ideje a megfelelő videotechnikai megoldásokkal minimálisra csökkenthető. Jó példa erre az AVIGILON központi rögzítőszoftver megoldása, mely ORACLE alapú adatbázisában a képeket egyenként indexálja és a szükséges információkat akár mellé is fűzi. Egyszerűen tudjuk integrálni a szállítólevél-sorszámokat, a ki- és bevételezési jegyek azonosítóit, illetve ezen bizonylatok tartalmát is a videoképanyaghoz. Ez úgy tárolódik el az adatbázisban, hogy mindig a megfelelő kameraképekhez van csatolva az információ, és elég nekünk a bizonylatszámot beütni, másodperceken belül megjelenik a hozzá tartozó képanyag.

A megfelelő felbontású kamerákat használva akár a dobozok megszámolása, egyenkénti azonosítása is lehetséges.

Másik fontos dolog az áru mozgásának megfigyelése akár a kamionparkolóban, akár a raktári sorok közt. Nézze meg, hogyan működik ez: www.dsc.hu/trade.

A lényeg az, hogy a képen nekünk elég csak a megfelelő részletet kijelölni, és megadni a keresés intervallumát, és a szoftver kis miniatűrökben megmutatja, hogy azon a területen mikor mi történt.
Az AVIGILON IP CCTV rendszer ingyenes demót biztosít, bárki élőben is kipróbálhatja: [email protected](x)