Lángoló koktélok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 01. 16. 10:25

Mivel bódítsuk magunkat hideg téli estéken? – tettük fel tegnap a költői kérdést, és néhány ötlet felsorolása után azt ígértük, ma mutatunk néhány látványos lángoló koktélreceptet. Ne feletse: ezek szervírozásukhoz speciális hőálló poharakra van szükség!

Blue Blazer
A ital Jerry Thomas professzor nevéhez fűződik, az 1840-es évekből. Először a New Yorki Metropolitán Hotelben készített a „Professzor”. 160 éve az ital receptje és elkészítése mit sem változott. Összetevők az eredeti recept alapján két adagra:
1 borospohár Scotch Whisky
1 borospohár forró víz
1 evőkanál cukor az ízesítéshez
1 szelet citromhéj permete
Készítése: az ezüst vagy krómozott füles csészék egyikébe töltjük a Whiskyt, a másikba a forró vizet. Gyufával meggyújtjuk az alkoholt, majd a lángoló italt négyszer, ötször oda – visszatöltjük. Az elkészült italt citromhéjjal permetezzük. Felszolgálása hőálló előmelegített grogos pohárban.

Flaming Blue Bahoona Shooter
Készítése: shot-os hosszú, cső alakú rövid italos pohárban, az alkotórészeket óvatosan a bárkanál küldő felén egymásra töltjük a következő sorrendben:
2 cl White Créme de Cacao
2 cl Blue Curacao
2 cl peppermint Schnapps
1 cl 80%-os rum
Az italt meggyújtjuk, majd csészealjon, hosszú szívószállal szervírozzuk.

Flaming Lamborghini
1 cl Gerenadine
2 cl Galliano
2 cl Sambuca
2 cl Green Chartreuse
2 cl Kahlua
2 cl Blue Curacao
Örölt fajéj
Készítése:
Az első négy alkotórészt óvatosan rétegezve egymásra töltjük, majd a Kahluát és Curacaót külön egy shot pohárba. Meggyújtjuk a Chartreuse-t, majd két darab hosszú szívószál segítségével felszolgáljuk. Eközben egyik kezünkkel lassan töltjük a lángoló martinis pohárba a másik két alkotórészt, míg a szabad kezünkkel a lángoló italba szórjuk az őrölt fahéjat. Szikrázó élményben lesz részünk.

B 52
2 cl Kahlua
2 cl Bailey’s
2 cl Cointreau
Az alkotórészeket shot pohárba töltjük, felszolgálása csészealjon szívószállal történik. Bátrabb vendégek megnedvesített tenyerük belső felét a lángoló pohár tetejére szorítva össze is rázhatják a bársonyos italt.

Kapcsolódó cikkeink