Kupa vendéglő

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 10. 05. 08:00

Már-már úgy tűnt, hogy Balatonfenyves elveszti talán legpatinásabb vendéglátóhelyét, az 1936-ban épült Kupa vendéglőt. A tavalyi nyári szezon befejezését követően az épület kiürült, és félő volt, hogy sok más Balaton-parti társához hasonlóan az enyészet vár rá. Július elején új tulajdonos, új koncepció, új élet költözött a műemlék falak közé. A fenyvesiek nem csak visszakapták a régi vendéglőt, de a balatoni vendéglátás az újranyitással ismét gazdagabb lett egy teljes éven át működő üzlettel – melyekből már csak néhány maradt meg a déli parton.
Az étlap összeállításánál a legfontosabb szempont az elszakadás volt a megcsontosodott, unalmas, turistabutító balatoni ételválasztéktól. Persze gulyásleves és halászlé nélkül nem lehet ilyen helyen vendéglátással kísérletezni, de erénye az étlapnak a régió alapanyagaira, hagyományaira történő építés. A somogyi vargányaleves, a Zselic-leves vagy a kakukkfüves vadragu dödöllével legalább olyan izgalmas gasztrokalandot kínál, mint a nyúlpaprikás szalvétagombóccal vagy a gőzölt édeskömény lilahagyma-lekvárral, articsókatalpon tálalt spárgával. Somlói galuskát, túrós palacsintát ne keressen senki a Kupában, van viszont mákhab és csokoládéláva. Hozzá jó magyar pálinkák és borok. Kupában…
Konyhafőnök: Both Zsolt
Tervező: Király László, Welsz Antal
Balatonfenyves, Vörösmarty u. 105.

Kapcsolódó cikkeink