Közösen keresik a kiutat a válságból a tejgazdaság szereplői

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 12. 14. 00:00

A szakemberek szerint a hazai tejipar versenyképességét hosszú távon úgy lehet biztosítani, ha itthon tartjuk a magyar termelők által megtermelt tejet.

Néhány héttel ezelőtt a tejpiac egyik legnagyobb szereplője, a SOLE-MiZo ZRt. a tejipart érintő hatások elemzésére iparági egyeztetést kezdeményezett. A Tej Terméktanács és a Sole-Mizo által összehívott tejipari kerekasztal-beszélgetést a termelők, feldolgozók és érdekképviseleti szervek, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium részvételével december 10-én tartották. A szervezők alapvető célja az volt, hogy egy hosszú távú partnerség feltételeit teremtsék meg az iparág szereplői között, hogy felkészülten érjék az országot a nemzetközi tendenciák által befolyásolt piaci változások.

A résztvevők feladatul tűzték ki a fogyasztói bizalom, a hazai termék iránti lojalitás növelését az ágazati marketing segítségével. Az FVM is keresi a lehetőségét egy, a társadalom által elfogadott támogatási rendszer kialakítására, amelynek célja a fogyasztói igények mind teljesebb körű kielégítése és a költségek csökkentése.

 

 

Kapcsolódó cikkeink