Közel négyszáz kiállító a szentlőrinci gazdanapokon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 31. 11:20

Közel négyszáz kiállító lesz a szentlőrinci gazdanapokon, az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, a szentlőrinci gazdanapokon augusztus 8-10. között – jelentették be a rendezvény szervezői csütörtökön Pécsen.

gazdanap

Mint azt Sigora Irma, a szervezési feladatokat ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója elmondta: a rendezvény három napja alatt 25 ezer látogatót várnak. A gazdanapok mára az ország negyedik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárává nőtte ki magát. Kitért arra, hogy a kiállítók többsége gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás. Részükről közel háromszáz stand fogadja majd az érdeklődőket, emellett agrároktatási intézmények, a megújuló energiában érdekelt vállalkozások, szakhivatalok, őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár 50 ezer négyzetméteres területén.

Végh Gábor vásárigazgató kiemelte: külföldi cégek is egyre élénkebben érdeklődnek az expó iránt, tizenhat horvát kiállító mellett Ausztriából, Szlovákiából, Romániából és Olaszországból is érkeznek résztvevők.

A rendezvényen pénteken lótenyésztési tanácskozást, szombaton méhészeti szaknapot tartanak, vasárnap pedig a Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát rendezik meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink