KOVÁSZ: Nemzeti Tehetség Program indult

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 14. 10:05

Januárban elindult az ipartestület Nemzeti Tehetség Program által támogatott új tehetségfejlesztő programja.

Cukrász logó

Az ipartestület ifjúsági tagozata alumni csoportjának megerősítését és fejlesztését szolgálja a KOVÁSZ projekt, szándéka, hogy a szakma fiataljai a tapasztalataik széles körű gyarapításával és megosztásával, innovatív és kreatív szemlélettel dolgozzanak szakmájukban. A projektbe tervezett képzések, tréningek, műhelylátogatások inspirálólag hatnak személyiségük fejlődésére, innovációs készségük tágítására, megtanítja őket a konfliktusok kezelésére, a szinergia megismerésével képesek lesznek közösen gondolkodni és cselekedni a közösség érdekében.


A projekt részei a képzések, tréningek, műhelylátogatások

Ugyancsak cél az ipartestület Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítésének meghosszabbítása – a projekt alátámasztja e folyamatot.

A tervezett 10 helyett most 15 főnek nyílik lehetősége arra, hogy állandó résztvevője legyen a projektnek, de a program az ifjúsági tagozat összes tagjának számos meglepetést, csatlakozási lehetőséget tartalmaz.

Az első foglalkozásra 2021. február 4-én került sor. Selmeczi László, az ipartestület elnöke röviden bemutatta a szervezet működését, céljait és jelentős programjait. Vojtek Éva, a program vezetője a tehetséggondozásról mint kiemelt célról tartott előadást, bemutatva a Nemzeti Tehetség Programot, illetve az ahhoz illeszkedő Tehetségpontot.

A résztvevők bemutatták egy-egy saját süteményüket

A délelőttöt egy termékbemutató színesítette. A résztvevők feladata az volt, hogy a bemutatkozásukon kívül egy általuk készített süteményt hozzanak el, és mutassák be, hogy miért azt választották.

A pszichológiai foglalkozásokat Fülöp Kata vezeti, aki már több éve vesz részt a tehetségsegítő programokban. Ismeri az ipartestület céljait és otthonosan mozog olyan szituációs helyzetekben, amelyeket a cukrászműhelyek rejtenek el.

A résztvevő tehetségek vállalkozási ismereteit erősítő délutáni műhelymunka Czömpöly Eleonóra vezetésével zajlott. A résztvevők rövid ráhangolással, ahol megismerkedhettek a piacgazdaság jellegzetes elemeivel, rögtön elmerültek a gazdasági élet rejtelmeiben. Elsőként a vállalkozásalapítás feltételrendszerével ismerkedtek meg, majd a termékfejlesztés izgalmas fázisait, szempontjait vitatták meg. Végül, de nem utolsósorban a cukrászati marketing lehetséges útjait gyűjtötték rendszerbe

 

Kapcsolódó cikkeink