Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa lett az „Év Vendéglőse”
Négy jelölt közül a legtöbb szavazatot megszerezve 2022-es év Év Vendéglőse címét Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa nyerte el. A díjat a Magyar Vendéglátók Ipartestülete adományozza 2002 óta.
Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak.
Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring díjjal tüntette ki (2019) és Magyar Turizmus Minőségi díjat is kapott kétszer is. 2018-ban Baranya Fejlődéséért díjjal, 2019-ben „Az Év Vállalkozója” díjjal tüntették ki. A Pannon Borrégió Top 5 12 éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát, 2019-ben Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta, 2019-ben a VOSZ elnöksége „Az év vállalkozója” díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett. 2021-ben Vitézi címet nyert el. Tagja több szakmai és vidéki helyi szervezetnek is.
Kapcsolódó cikkeink
Újra gasztrotúra!
A pandémia óta először szervezett gasztrotúrát az MVI: a korábban…
Tovább olvasom >Tudatosság és tapasztalat
Kevesen mondhatják el magukról a vendéglátásban, hogy négy évtizedet mindössze…
Tovább olvasom >Szakmai díjak
Idén 27. alkalommal került sor a turisztikai szakma évadnyitó fogadására…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >