Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa lett az „Év Vendéglőse”

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 01. 31. 08:34

Négy jelölt közül a legtöbb szavazatot megszerezve 2022-es év Év Vendéglőse címét Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa nyerte el. A díjat a Magyar Vendéglátók Ipartestülete adományozza 2002 óta.

Kovács Gábor 2019-ben „Az Év Vállalkozója” címet is elnyerte

Kovács Gábort a szakma így jellemzi: a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak.

Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring díjjal tüntette ki (2019) és Magyar Turizmus Minőségi díjat is kapott kétszer is. 2018-ban Baranya Fejlődéséért díjjal, 2019-ben „Az Év Vállalkozója” díjjal tüntették ki. A Pannon Borrégió Top 5 12 éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát, 2019-ben Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta, 2019-ben a VOSZ elnöksége „Az év vállalkozója” díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett. 2021-ben Vitézi címet nyert el. Tagja több szakmai és vidéki helyi szervezetnek is.

 

Kapcsolódó cikkeink