Környezettudatos fogyasztói döntések – érdemes odafigyelni!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 30. 08:53

Ebédre jönnek a gyerekek? Persze hogy az anyukák és a nagymamák nem sajnálják rá az időt és energiát, hogy a kedvenc piacukon a zöldségek legjavából válogassanak. Hiszen szeretteiknek mindenből a legjobbat szeretnék adni.

vénusz

A család iránti szeretet sokféleképpen kifejezhető. A gondoskodáshoz tálcán kínálják magukat a finom ételek, mert a közös étkezések összehozzák a családot. Nem véletlen, hogy a háziasszonyok már az alapanyagok kiválasztásába, beszerzésébe és az ételek előkészítésbe is beleteszik a szívük-lelkük.

Ügyelnek rá, hogy a családi asztalra válogatott finomságok kerüljenek. A születésnapi diótorta töltelékéhez a diót kétszer is átnézik, hogy nem maradt-e benne héj; a gyümölcsleveshez alaposan megmossák és körültekintően kimagozzák a cseresznyét, és a vasárnapi rántott hús sütéséhez is igyekeznek a legmegfelelőbb étolajat kiválasztani. Ez a tudatosság pedig egyre markánsabban megjelenik fogyasztói magatartásukban és vásárlási döntéseikben is.

A Vénusz termékek fejlesztése során szem előtt tartjuk ezt a fogyasztói attitűdöt és új vásárlói értékrendszert. Annál is inkább, mert mi is hasonlóan gondolkozunk. Fogyasztóink – a mi nagy családunk – tudják, hogy a finom ízek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a felhasznált alapanyagokra is.

Egyes 100% napraforgó-étolajaink csomagolásán már megtalálható az ISCC PLUS logó. Mit is jelent ez? Az ISCC PLUS egy nemzetközi szabvány, mely garantálja, hogy ISCC PLUS logóval ellátott termékeink előállításához szükséges alapanyag-mennyiséget fenntartható gazdálkodásból szerezzük be.

Sőt, a tanúsítás kiterjed a teljes beszállítói láncra: a termőföldtől kezdve, a feldolgozáson át egészen a végtermék előállításáig. Vagyis ösztönözzük a fenntartható forrásból származó magok termesztését és a fenntartható gazdaságok működését.

Tisztában vagyunk vele, hogy a környezettudatosság vásárlóink számára ma már nemcsak opció, hanem egyre inkább elvárás és egyúttal termékválasztási kritérium is. Ezért a Vénusz-termékek gyártása során figyelmet fordítunk a környezetvédelmi szempontokra is. Például aprónak tűnő, ám fontos tény, hogy étolajaink gyártásakor környezetkímélőbb fizikai finomítást használunk.

Némi odafigyeléssel sokat tehetünk a jövő generációiért! Ehhez hasznos tippeket kínál weboldalunk, ahol részletesen bemutatjuk fenntarthatósági törekvéseinket is.

Figyeljünk együtt
a környezetre!

http://www.venusz.hu/
fenntarthatosag(x)

Kapcsolódó cikkeink