Környezettudatos fogyasztói döntések – érdemes odafigyelni!
Ebédre jönnek a gyerekek? Persze hogy az anyukák és a nagymamák nem sajnálják rá az időt és energiát, hogy a kedvenc piacukon a zöldségek legjavából válogassanak. Hiszen szeretteiknek mindenből a legjobbat szeretnék adni.
A család iránti szeretet sokféleképpen kifejezhető. A gondoskodáshoz tálcán kínálják magukat a finom ételek, mert a közös étkezések összehozzák a családot. Nem véletlen, hogy a háziasszonyok már az alapanyagok kiválasztásába, beszerzésébe és az ételek előkészítésbe is beleteszik a szívük-lelkük.
Ügyelnek rá, hogy a családi asztalra válogatott finomságok kerüljenek. A születésnapi diótorta töltelékéhez a diót kétszer is átnézik, hogy nem maradt-e benne héj; a gyümölcsleveshez alaposan megmossák és körültekintően kimagozzák a cseresznyét, és a vasárnapi rántott hús sütéséhez is igyekeznek a legmegfelelőbb étolajat kiválasztani. Ez a tudatosság pedig egyre markánsabban megjelenik fogyasztói magatartásukban és vásárlási döntéseikben is.
A Vénusz termékek fejlesztése során szem előtt tartjuk ezt a fogyasztói attitűdöt és új vásárlói értékrendszert. Annál is inkább, mert mi is hasonlóan gondolkozunk. Fogyasztóink – a mi nagy családunk – tudják, hogy a finom ízek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a felhasznált alapanyagokra is.
Egyes 100% napraforgó-étolajaink csomagolásán már megtalálható az ISCC PLUS logó. Mit is jelent ez? Az ISCC PLUS egy nemzetközi szabvány, mely garantálja, hogy ISCC PLUS logóval ellátott termékeink előállításához szükséges alapanyag-mennyiséget fenntartható gazdálkodásból szerezzük be.
Sőt, a tanúsítás kiterjed a teljes beszállítói láncra: a termőföldtől kezdve, a feldolgozáson át egészen a végtermék előállításáig. Vagyis ösztönözzük a fenntartható forrásból származó magok termesztését és a fenntartható gazdaságok működését.
Tisztában vagyunk vele, hogy a környezettudatosság vásárlóink számára ma már nemcsak opció, hanem egyre inkább elvárás és egyúttal termékválasztási kritérium is. Ezért a Vénusz-termékek gyártása során figyelmet fordítunk a környezetvédelmi szempontokra is. Például aprónak tűnő, ám fontos tény, hogy étolajaink gyártásakor környezetkímélőbb fizikai finomítást használunk.
Némi odafigyeléssel sokat tehetünk a jövő generációiért! Ehhez hasznos tippeket kínál weboldalunk, ahol részletesen bemutatjuk fenntarthatósági törekvéseinket is.
Figyeljünk együtt
a környezetre!
http://www.venusz.hu/
fenntarthatosag(x)
Kapcsolódó cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >A laboratóriumban előállított műhús: a fenntartható élelmiszertermelés jövője vagy zsákutca?
Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a laboratóriumban előállított…
Tovább olvasom >Indul az Európai Unió Innovációs Alapjának újabb pályázati köre
Novemberben várhatóan több mint 3 milliárd eurós kerettel nyílik meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A TikTok hódítója: Dubaji csokiőrület a Lidlben
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre nagyobb kereslet mutatkozik egy igazán…
Tovább olvasom >Az Auchan is beszállt a dubaji csokoládéversenybe
A karácsonyi szezon közeledtével már nemcsak a Lidl polcain támad…
Tovább olvasom >Többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország
Fémreszelék előfordulása miatt többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott…
Tovább olvasom >