Könyvelők adatait is online szeretné látni az adóhatóság

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 20. 11:12

Szeretné látni a NAV a könyvelők rendszerét is – írja a Magyar Nemzet. A kasszák online bekötésének mintájára képzelik el az ellenőrzést, amelytől azt várják, hogy több százmilliárd forint marad a legális gazdaságban, valamint gazdasági bűnözői csoportok működése válik lehetetlenné. Adószakértők szerint működőképes az elképzelés. A rendszer a következő négy évben épülhet ki.

NAVMinden számlát láthatna az adóhatóság, ha megvalósul a legújabb elképzelés. Az onlinekasszák bekötése után a könyvelőirodák működését tennék teljesen átláthatóvá. A szisztéma százmilliárdos nagyságrendű megtakarítást eredményezhetne, és kiszorulnának az országból a pénzügyi bűncselekményekre szakosodott bűnözői körök.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke szerint első lépésben a könyvelőprogramok jelentéseit kellene egységesíteni. Ruszin Zsolt elmondta, ez nem lenne túlzottan nagy feladat, a fejlesztések jó részét maguktól végrehajtották a piaci szereplők. Fontos, hogy elegendő idő legyen az átállásra és anyagilag is támogassák ebben a könyvelőket.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/838-konyvelok-adatait-is-online-szeretne-latni-az-adohatosag

Kapcsolódó cikkeink