Költségcsökkentő elektronikus folyamatok

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 05. 22:57

Folyamatosak a fejlesztések az Eisberg Hungary Kft.-nél: tavasszal a vállalatirányítási rendszert teljesen lecserélték, folyamatosan kötik be a partnereket az EDI adatcserébe és hamarosan egy mobil ERP megoldást is kialakítanak – ismerteti Takács Béla, IT vezető.

Úgy tűnik, Önöknél folyamatos a fejlesztés az IT területén.

– Persze, nem unatkozunk, folyamatosan van mivel foglalkoznunk. Tavasszal cseréltük le vállalatirányítási rendszerünket, egy újabb verziót vezettünk be, ennek kapcsán adatbázis kezelőt és szervereket is cseréltünk. Heteken belül bevezetjük mobil ERP megoldásunkat a komissiózás területén, ezzel szeretnénk a reklamációk számát jelentősen csökkenteni megrendelői oldalról. De folyamatosan kapcsoljuk be az EDI adatcserébe a partnereket.

Mennyire automatizáltak a megrendelés és értékesítés kapcsán a folyamataik?

– Pontos százalékot nem tudok mondani, de vannak jól szereplő területek. A beszerzés terén az EDI már régóta jól működik, például mikor télen spanyol partnerektől szerezzük be az alapanyagokat, akkor a rendelésfelvétel, számlázás, az egész folyamat elektronikusan történik. Ez nem mondható el magyar beszállító partnereinkről, ahol sajnos alacsony az automatizáltsági fok, ezen a téren van fejlődési lehetőség. Az értékesítés oldalon a nagy partnerek már EDI-t használnak, a kisebbek számára év végéig bevezetünk egy webes megoldást, hogy mentesülni tudjunk az adatok kézi bevitele alól, és hatékonyabban végezzük munkánkat.

Milyen technológiát tart megkerülhetetlennek?

– Az elektronikus adatátvitelt lehetővé tevő EDI rendszer egyre több, kisebb piaci szereplő számára alapvetően fontossá válik. Sorra jelennek meg olyan megoldások, melyek elérhetővé teszik számukra is a nagyvállalatoknál használt alkalmazásokat. Így a beszerzési és értékesítési folyamatainknál is tudunk időt és pénz takarítani meg.

Az egyik leglátványosabban fejlődő terület a a gépek közötti kommunikáció. Mit gondol, fontos ez a terület?

– Úgy látom, hogy az információknak, az adatoknak van kiemelt szerepe a mai világban, az internetre kötött gépeknek, alkalmazásoknak pedig a döntéshozatalt megkönnyítő információk előállításában igen fontos szerep jut.

Kapcsolódó cikkeink