Klinikai vizsgálat – tudatos fogyasztásra sarkall

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 07. 29. 09:03

Dr. Némedi
Erzsébet
ügyvezető, termékfejlesztő
mérnök
Expedit Nodum

Tudta, hogy minden 2 másodpercben meg kell hoznunk egy döntést?

Napunk egyetlen hosszú döntésfolyam. Vannak tudatosabb választások, és olyanok is, melyeket szinte észre sem veszünk.

Jelentős időt, napi több mint 1 órát töltünk táplálkozással, logikus lenne, ha a vásárlók élelmiszerekkel, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos döntései a „tudatos” kategóriába esnének.

De sokszor nem így van.

Erre csak akkor van mód, ha hiteles információk birtokába jutnának.

Sejtésekre, tévhitekre, mások sugallataira alapozva nem lehet okos döntést hozni. Senki sem szeretné, ha termékét csak találomra választanák – pedig könnyen megeshet. (Nem véletlen, hogy Magyarország nemcsak a futballszakértők és politikai elemzők, hanem a 10 millió dietetikus országa is, hiszen mindenkinek megvan a „tuti táplálkozási tippje”.)

Van viszont egy iránytű, ami biztosan kijelöli a vásárlás felé vezető utat: ez pedig a klinikai vizsgálat.

A gyógyszereknél a humán klinikai kutatások kötelezően feltárják, hogy hatásos, biztonságos-e a készítmény, miként szívódik fel, vannak-e mellékhatásai. Végső soron a kutatási eredményektől függ, hogy a gyógyszer forgalomba hozható-e.

A laborvizsgálatokat, teszteket tartalmazó klinikai vizsgálatokból kinyerhető tudás az élelmiszereknél és étrend-kiegészítőknél a választás szabadságát adja a vevőknek.

Nincs kétely, információhiány és találgatás, a termék a „tudatosan döntöttem” kategóriába kerül.

Az Expedit Nodum a stratégiafejlesztéstől a sorozatgyártásig végigkíséri terméke útját, és humán klinikai vizsgálatokkal támogatja a gyors (és tudatos) vásárlói döntéseket. (x)
http://expeditnodum.com

 

Kapcsolódó cikkeink