Kizárólag zöld energiát vesz igénybe az Apple

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 10. 11:00

Az Apple bejelentette, mostantól kizárólag tiszta energiákat használ létesítményeiben – írja az origo. A cég 43 országban van jelen, azonban valamennyi adatközpontjában, irodájában és értékesítési pontján sikerült búcsút mondani a fosszilis hordozóknak.

Kizárólag zöldenergiákat használ mostantól az Apple, és a környezettudatosság jegyében, következő lépésként, beszállítóitól is elvárja az energiafordulat végrehajtását – írja az Independent.

A legnagyobbak a legnagyobb vásárlók
A világ élvonalbeli vállalatai az elmúlt néhány évben a megújuló energiák legnagyobb felvásárlóivá váltak. A Walmart mellett a Google anyavállalata, az Alphabet, valamint a Microsoft is,
mind nagyobb arányban helyezi létesítményei energiaellátását zöld forrásokra, jellemzően nap- és szélenergiára.

Az Apple bejelentette, mostantól valamennyi létesítménye kizárólag megújuló energiákat használFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/EOIN O’CONAILL
A megújuló energiák kiaknázásának terjedését elősegíti a technológiák fejlődése. Ennek köszönhető, hogy az Apple mind fejlettebb szélturbinákkal felszerelt szélfarmokról kapja az energiát az USA-ban, míg a Távol-Keleten napelemek használatával nyer villamos energiát.

Az elköteleződésen túl, a vállalat azt szeretné beszállítóitól, hogy a zöld energiák melletti állásfoglalást ezek a cégek is tettekre váltsák.

Jobb világot építenek
Tim Cook, az Apple első embere azt mondta, a vállalatnál nagyon komolyan veszik a környezettudatosságot. A cégvezér úgy fogalmazott, elkötelezettek abban, hogy jobb világot hagyjanak hátra, mint amilyen az volt működésük megkezdése előtt.
Ennek egyik fontos, mérföldkövet jelentő eszköze a tisztaenergia-fordulat végrehajtása.

A vállalat azt is bejelentette, a mostani beruházásoknál már nem is kérdés, hogy azok kezdettől fogva megújuló energiákkal üzemeljenek.

A cégnél szorgalmazzák, hogy beszállítóik is a megújuló energiákra álljanak át. Erre ugyan csak közvetlen ráhatásuk lehet, mégis abban bíznak, együttműködőik elfogadják a környezeti fenntarthatóságra vonatkozó standardokat, ajánlásokat, és végrehajtják saját energiafordulatukat.

Az Apple azt is közölte, üdvözlik azt, hogy jelenlegi 23 beszállítójuk közül 9 vállalat már megvalósította az átállást. (origo)

Kapcsolódó cikkeink