Kiderült! Ők a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon!

Szerző: STA Dátum: 2023. 01. 06. 11:00

Minden évben megjelenik a leggazdagabb magyarok listája, amelyen több agrárvállalkozó is szerepel. Az egyikük az első helyen áll a sorban, nagyjából 541,6 milliárd forintnyi vagyonnal vezeti azt!

(Fotó: Pixabay)

Tavaly még Mészáros Lőrinc volt a leggazdagabb ember Magyarországon, de idén az első helyet átvette tőle Csámyi Sándor, aki ugyan az OTP elnök-vezérigazgatója, de megközelítőleg 541,6 milliárdos vagyonának növekedéséért leginkább a Bonafarm Csoport felelős, ami egy év alatt 70 milliárd forintot fialt.

Több agrárvállalkozó is szerepel a listán

A leggazdagabb emberek ötvenes listájának 25. helyét a Master-Good cégbirodalom tulajdonosa, Bárány László és családja foglalja el 68,5 milliárd forinttal, a 26. helyen Harsányi Zsoltot, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét találjuk a maga 67,5 milliárd forintos vagyonával. A lista 28. helyén a malom- és tejipari érdekeltségű Szatmári Zoltán és családja található 60, milliárd forintnyi becsült vagyonnal, míg a 29. helyen a baromfifeldolgozó Tranzit Csoport tulajdonosai, Szabó Miklós és családja szerepel, 59,3 milliárd forinttal. A Mogyi Kft. tulajdonos testvérpárjának, Kenyeres Imrének és Zoltánnak 41,9 milliárd forintos vagyonuk van, ez a lista 49. helyére volt elég.

A leggazdagabb 50 magyar között még szerepel a Bige László, a műtrágyagyártó Nitrogénművek tulajdonosa is, akinek vagyonát nem számszerűsítették.

Forbes

 

Kapcsolódó cikkeink