Kiáltványban tiltakoznak a magyar borászok

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 05. 00:00

Neves borászok kérik az újonnan létrejött Közösségi Bormarketing Kft-t, hogy ne írjon ki új pályázatokat.

A kiáltvány aláírói nem értik, hogy a Nemzeti Bormarketing Programot korábban koordináló, a magyar borászatok és borászati szervezetek által támogatott Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. működését ki és milyen szándékkal lehetetlenítette el.
Kifogásolják, hogy az új szervezetet úgy választották ki, hogy az FVM miniszter döntés előkészítő szervezeteként funkcionáló Bormarketing Bizottság annak szakmai pályázatát alkalmatlannak minősítette. Éppen ezért az aláírók semmilyen szakmai közösséget nem vállalnak az újonnan kiválasztott, magát Közösségi Bormarketing Kft.-nek nevező szervezettel. Egyúttal követelik, hogy a Bormarketing Bizottság személyi összetétele a helyzet tisztázásáig ne változzon.
 Az alulírott szervezetek és borászatok semmilyen tájékoztatást nem kaptak és nem kapnak a már általuk befizetett forgalomba hozatali járulékok felhasználásáról. Felszólítják a kormányzatot, hogy a befolyt összegekről hitelt érdemlő elszámolást készítsen.
Felszólítják továbbá a Közösségi Bormarketing Kft.-t, az Agrármarketing Centrumot és a kormányzatot, hogy a helyzet tisztázásáig hirdessen moratóriumot új bormarketing pályázatok kiírására – közli a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink