Kik azok a sörkoptatók?
A középkorban, főként Németországban igen elterjedt a következő sörminőség-ellenőrzési módszer: A városi sörbírálók – avagy sörkoptatók – először meglocsoltak egy padot azzal a sörrel, amelyet épp ellenőriztek, majd meghatározott időre ráültek szoros bőrnadrágjukban. Csupán annyi volt a feladatuk, hogy ülve maradjanak. Közben persze ehettek-ihattak kedvükre. Amikor a megszabott idő letelt, egyikük intésére egyszerre felálltak. A sör akkor volt megfelelő, ha a nadrágjuk erősen odatapadt a padhoz. A leírások szerint nem volt ritka, hogy fel is emelték azt.
Ha ez nem így történt, a kocsmárosnak le kellett szállítania a sör árát. Ennek betartását egy városházi szolga ellenőrizte, aki mindaddig a kocsmában maradt, amíg a leértékelt sört ki nem árusították.
Kapcsolódó cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Piactér-koncepciójával a szupermarketizáció útjára lépett a Penny Németországban
A Penny németországi piactér-koncepciója evolúciós lépés a szupermarketizáció útján. A…
Tovább olvasom >Ismert YouTube sztár adományozta egy berlini Edeka üzlet teljes készletét rászorulóknak
MrBeast, a világ egyik legismertebb YouTube-sztárja, egy berlini Edeka üzlet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >