Kevés pénzt szánnak a magyar nők a szépségápolásra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 02. 11:57

Egy friss magyarországi piackutatásából kiderült, hogy a magyar nők többsége havonta kétezer forintnál alacsonyabb összeget szán arcbőrének ápolására.

A felmérés eredményei szerint az idősebbek költenek a legkevesebbet – a 40 év felettiek egyötöde egyáltalán nem áldoz, vagy nem tud áldozni a ráncok elleni küzdelemre. Az 1000 főt megkérdező kutatás válaszadóinak 70 százaléka nyilatkozta azt, hogy havonta 1-2 ezer forint között költ az arcápolásra, egyedül a 30-39 év közötti nők azok, akiknek 16 százaléka akár 5 ezer forintot is elkölt erre a célra.

Ma az arckrémek átlagos ára 2500-3000 forint között van, ami a magyar nők többsége számára megfizethetetlen – emeli ki az eredmények kapcsán Fülőp Enikő, a kutatást szponzoráló Farmec kozmetikumgyár magyarországi értékesítési igazgatója, aki szerint a gyártók számára a jelenlegi gazdasági helyzetben a legfontosabb, hogy megtanulják, hogyan kell minőségi termékeket kedvező áron előállítani.

A kutatást az NRC végezte, online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18-49 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.

Kapcsolódó cikkeink