Két legősibb italunk ízei
A bibliai kánai menyegzőn nem biztos, hogy sikere lett volna a borízű víznek, de a 21. században mindenképpen életképes próbálkozásnak tűnik az izraeli Wine Water startup vállalkozás O.Vine elnevezésű innovatív terméke. Az ízesített vizek egyre népszerűbbé váló kategóriájának legújabb „vívmányát” lapzártánk után, június végén mutatták be a New York-i Fancy Food Show-n.
Az alkoholmentes, ám kitalálói szerint a „bor lelkét” hordozó O.Vine a szőlő héjának és magjának élettanilag hasznos alkotóelemeit elegyíti a friss vízzel, tartósítószerek és színezőanyagok nélkül. Színét a gyümölcs héjából nyeri, és a gyártók szerint valóban kiérezhetők belőle a bor ízei, aromái. Az O.Vine kifejlesztése komoly erőpróba volt, a nagyüzemi borkészítésben edződött szakemberek speciális, a versenytársak által nem utánozható technológiát próbáltak alkotni hozzá. Az áráról egyelőre nem szól a fáma, de az elegáns 3,5 deciliteres üvegpalackokat látva a borízű víz biztosan nem alsópolcos termék lesz. //
Kapcsolódó cikkeink
Augusztustól bővül a vendéglátóhelyek italkínálata
Legkésőbb augusztus elsejétől bővülhet a vendéglátóhelyek italkínálata: eddig kell ugyanis…
Tovább olvasom >„Inno d’Or – Év Innovációja 2021” Megszülettek a verseny eredményei
A Trade magazin által életre hívott új verseny célja, hogy…
Tovább olvasom >KUBU banán-őszibarack és banán-áfonya italok
A klasszikus Kubu nektárok két új ízzel bővülnek: a banán-sárgarépa-áfonya…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutyabarát lesz Bük városa, Magyarország egyik legnépszerűbb hazai turisztikai desztinációja
Igazi kutyás paradicsommá változik a közkedvelt fürdőváros, miután „Kutyabarát Bük”…
Tovább olvasom >Osztrák Burger King kampány: a növényi burger az új „normális”
A gyorsétteremlánc ausztriai éttermeiben folytatódik a növényi alapú fogások bevezetése,…
Tovább olvasom >Villával vagy gyufával – A nap videója
Tetoválóművészből lett a gyertyakészítővé az atlantai Chavonna „Bang” Ross, aki…
Tovább olvasom >