Kedden temették Nemeskövi Dénest, a 80-90-es évek nagy hazai szakácssztárját
Kedden került sor a közelmúltban 75 évesen elhunyt Nemeskövi Dénes, háromszoros Olimpiai- és háromszoros Világbajnok, Venesz díjas szakácsmester, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete társalapítójának, valamint a Séfbál alapítójának végső búcsúztatására. Az eseményről az oldalas.hu számolt be.
A szertartásra a hozzátartozók gyászában osztozva korábbi munkatársak, pályatársak és tanítványok tucatjai fehér szakácskabátban érkeztek. Akik gondoskodtak arról is, hogy a Séf utolsó földi útját <és a gyászolókat> kétoldalú szakácssorfal kísérje.
A gyászszertartáson felüli búcsúbeszédet a szakma részéről Pető István és Várhelyi Miklós mondott, akik beszédükben ismertették a Séf életének főbb állomásait.

Nemeskövi Dénes idén Életmű-díjat kapott
Várhelyi Miklós kitért arra is, hogy Nemeskövi Dénes szakmai pályája meghatározó volt a honi gasztronómiában, hiszen tanítványai ma mind vezető séfekké váltak. Egyben kifejtette, ha volt a magyar fociban Aranycsapat, akkor a gasztronómia világában a 88-as válogatottat tartja annak, melyben Nemeskövi Dénes szerepe elvitathatatlan.
Beszédét így zárta: Nemeskövi Dénes szakmai hozzáállása és alázata példaértékű, ami példaként szolgálhat a jövő generációja számára. Ezt az örökséget az étrend magyar konyhafőnökök egyesületében megőrzünk az utókor számára.
A teljes cikket itt olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
Elstartolt Magyarország első tányérdesszertversenye
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos…
Tovább olvasom >A vadhús egészségesebb, ökológiailag kedvezőbb és most még gazdaságosabb is lehet
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Étrend Magyar Konyhafőnökök…
Tovább olvasom >Kevésből jót!
Szeptember végén zajlott Magyarország második legfontosabb közétkeztetési szakácsversenye, az Étrend…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hat kategóriában ítélték oda a Magyar Sommelier Szövetség díjait
Kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar…
Tovább olvasom >Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely…
Tovább olvasom >Recepttetkó – A nap videója
Még az elnevezése is „Hagyományos” a dizájndíjas projektnek, aminek lényege…
Tovább olvasom >