Kedden temették Nemeskövi Dénest, a 80-90-es évek nagy hazai szakácssztárját

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 07. 22. 07:08

Kedden került sor a közelmúltban 75 évesen elhunyt Nemeskövi Dénes, háromszoros Olimpiai- és háromszoros Világbajnok, Venesz díjas szakácsmester, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete társalapítójának, valamint a Séfbál alapítójának végső búcsúztatására. Az eseményről az oldalas.hu számolt be.

A szertartásra a hozzátartozók gyászában osztozva korábbi munkatársak, pályatársak és tanítványok tucatjai fehér szakácskabátban érkeztek. Akik gondoskodtak arról is, hogy a Séf utolsó földi útját <és a gyászolókat> kétoldalú szakácssorfal kísérje.
A gyászszertartáson felüli búcsúbeszédet a szakma részéről Pető István és Várhelyi Miklós mondott, akik beszédükben ismertették a Séf életének főbb állomásait.

Nemeskövi Dénestől búcsúzunk

Nemeskövi Dénes idén Életmű-díjat kapott

Várhelyi Miklós kitért arra is, hogy Nemeskövi Dénes szakmai pályája meghatározó volt a honi gasztronómiában, hiszen tanítványai ma mind vezető séfekké váltak. Egyben kifejtette, ha volt a magyar fociban Aranycsapat, akkor a gasztronómia világában a 88-as válogatottat tartja annak, melyben Nemeskövi Dénes szerepe elvitathatatlan.
Beszédét így zárta: Nemeskövi Dénes szakmai hozzáállása és alázata példaértékű, ami példaként szolgálhat a jövő generációja számára. Ezt az örökséget az étrend magyar konyhafőnökök egyesületében megőrzünk az utókor számára.

A teljes cikket itt olvashatja.

 

 

Kapcsolódó cikkeink