Kaufland: csökkenő cukor-, só- és zsírtartalom

Dátum: 2019. 05. 28. 08:10

Tovább csökkentette saját márkás termékeinek cukor-, só- és zsírtartalmát a német Kaufland. Akad olyan termék is, amelynél a csökkenés mértéke több mint 50 százalék.

A Kaufland egyik pékterméke 55 %-kal kevesebb cukrot, organikus tofu-hamburgere pedig 51 %-kal kevesebb sót tartalmaz mostantól. A cég célja, hogy 2021 végéig több mint 300 saját termékét tegye ilyen módon egészségesebbé.

A K-Classic-Kinderquark a jövőben 12 %-kal kevesebb cukrot, a Berner kolbász 17 %-kal kevesebb zsírt és 14 %-kal kevesebb sót tartalmaz majd.

A Kaufland más területen is igyekszik népszerűsíteni az egészséges táplálkozás fontosságát: a vállalat részt vesz az European School Fruit Scheme nevű programban, amely a gyerekeket tanítja helyes étkezésre.

ESM