Kasszamentes Aldi áruház nyílt Londonban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 01. 21. 11:04

Az Amazon példáját követve  a vásárlóközönség előtt is megnyitotta első pénztárgép nélküli áruházát az ALDI Londonban. Az Amazon Go koncepciójához hasonlóan az üzletben elhelyezett szenzorok érzékelik, milyen termékeket tesznek kosarukba a vásárlók, amelyeket aztán egy applikáció segítségével automatikusan összesítenek, így nincs szükség hagyományos kasszákra és a sorban állás is ismeretlen fogalom.

Kassza nélkül

Az Aldi hazai megjelenése óta hősökként tekintünk pénztárosaikra: minden termék ára a fejükben van, és az optimalizált folyamatoknak köszönhetően a kiskereskedelem többi szereplőjét megszégyenítő gyorsasággal képesek elvégezni a termékek kasszánál történő beolvasását. A diszkont áruházlánc azonban az utóbbi időben fejlesztette szolgáltatását és bizonyos üzleteikben bevezették az egyszerű bankkártyás fizetéssel összekapcsolt, vásárlók által kezelt automata kasszákat. A fejlődés következő lépcsőfokai azok  az automatizált, self-check-out zónák, amelyeket az Aldi teljes hálózatának kiemelt áruházaiban tesztelnek.

Most pedig elérkezett az igazi evolúciós ugrás ideje: az Aldi Shop&Go koncepció eredményeként teljesen eltűnik a kasszáknál töltött idő – az üzletben elhelyezett szenzorok azonnal érzékelik egy áru polcról történő leemelését, amelyet az Aldi applikációja azonnal hozzáad a vevő számlájához.

A héten megnyílt az Aldi Shop&Go, a diszkont óriáscég első készpénzmentes üzlete London Greenwich kerületében. A Greenwich High Streeten található új koncepcióüzlet lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy anélkül fejezzék be vásárlási folyamatukat, hogy egyetlen terméket is beszkennelnének, vagy sorban álljanak a pénztárnál. A City üzlet kirakataiban nagy formátumú digital signage kijelzők adnak tájékoztatást az új koncepcióról és az aktuális ajánlatokról.

Folytatás itt…

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink