Kártyás fizetéskor immár készpénzfelvétel is lehetséges a lengyel Biedronka üzleteiben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 24. 09:17

A portugál Jerónimo Martins érdekeltségébe tartozó lengyel Biedronka kiskereskedelmi vállalat a Mastercarddal együttműködésben 2000 üzletben indította el a „kártyás fizetés és készpénzfelvét” szolgáltatást országszerte.

A bevezetés a Biedronka egyes üzleteiben tavaly decemberben kísérleti jelleggel elindított program sikerére alapoz.

Lidia Stegenta-Głowala, a lengyelországi Biedronka üzletlánc pénzügyi műveletekért felelős igazgatója elmondta:

„A „kártyás fizetés és készpénzfelvétel” szolgáltatás egyre népszerűbb a lengyel vásárlók körében. Nagyra értékelik, hogy a mindennapi vásárlások alkalmával könnyen, gyorsan és kényelmesen tudnak készpénzt felvenni.”

„Azzal, hogy ezt a megoldást a Biedronka más üzleteiben is bevezetjük, nemcsak a fogyasztók elvárásainak teszünk eleget, hanem lehetőséget is biztosítunk a számukra legkényelmesebb fizetési mód megválasztását illetően.”

A szolgáltatás 1 PLN-t meghaladó összegű vásárlások esetén készpénzfelvételt tesz lehetővé. Ennek feltétele, hogy az adott üzlet kasszájában „megfelelő mennyiségű” készpénz álljon rendelkezésre.

A Mastercard-kártyával történő fizetéskor a vásárlók tájékoztatják a pénztárost a pénzfelvételi szándékukról és a felvenni kívánt összegről. A PIN-kóddal jóváhagyott felvett összeg a vásárlás értékéhez kerül hozzáadásra. A minimálisan felvehető összeg 50 PLN.

Kamila Kaliszyk, a Mastercard Europe lengyelországi fiókjának piacfejlesztési igazgatója hozzátette:

„A szolgáltatás keretében lehetőség van 50 zloty többszörösének a felvételére is, de a készpénzfelvétel összege nem haladhatja meg a 300 zlotyt. A szolgáltatás naponta többször is igénybe vehető, de önkiszolgáló pénztáraknál nem áll rendelkezésre.

„A Biedronka nem számít fel díjat a szolgáltatás igénybevételéért, és az esetleges díjakat kizárólag a kártyát kibocsátó bank szedi be. Ezeket az adott fizetési kártyához tartozó díjak és jutalékok táblázatban lehet ellenőrizni”.

ESM

Kapcsolódó cikkeink